«ZombieLars» - en vaksine mot fremmedfrykt? 1Foto: Petter Skafle Henriksen, Tordenfilm/NRK

«ZombieLars» – en vaksine mot fremmedfrykt?

bookmark

torsdag 23. mai 2019, kl. 19:00 til kl. 21:00

Sal: Nedjma

Arrangør: HL-senteret

Inngang: Gratis

HL-senteret har invitert Thomas Seeberg Torjussen og skuespiller Laila Goody fra NRK Super-serien «ZombieLars» til Litteraturhuset for å diskutere spørsmålet med Holocaust-formidler Peder Nustad og rasismeforsker Alexa Døving.

«ZombieLars», som er inne i sin tredje og siste sesong, er «en vaksine mot ideologisk forblindelse – gi dine barn troll og levende ulevende!» skrev kritiker Bjørn Gabrielsen i Dagens Næringsliv i midten av mars. Gabrielsen kommer for å lede møtet.

Suksesserien tematiserer Holocaust, rasisme og minoritetsproblematikk for pre-teens. Vi møter vi levende ulevende, hekser, nisser, troll, en ninja og andre som utsettes for diskriminering fra fremmedfiendtlige.

Ingen identitet er uproblematisk i dette universet. «Serien er kanskje det mest sofistikerte norske kulturuttrykket i dag som behandler disse temaene», skrev Gabrielsen.

Men er «ZombieLars» en vaksine mot rasisme og annen fremmedfrykt? Hvordan er den i så fall det? Og hva var utgangspunktet for fortellingen om denne koselige zombie-gutten?