Barn og unge 2

Faste arrangement

Program for barn og unge

Minilørdag

Én lørdag i måneden blir det litteratur for de minste kroppene på Litteraturhuset. Da inviterer dyktige formidlere til tøys, tull og tipptopp lesing av fine billedbøker. Oppstart er kl. 11.00 og kl.11.30, så blir vi ferdige til formiddagsluren. For litteraturinteresserte mellom to og fire år.

Lørdagsklassikeren

Det finnes bøker man aldri blir lei av. Utvalgte lørdager gjør vi ekstra stas på moderne barneklassikere, i form av en teaterforestilling eller lesestund. Passer best for barn mellom to og fem år.

Verden rundt med musikk og eventyr

Lyst til å bli med til et sted du kanskje aldri har vært før? Noen lørdager boltrer en musiker og en forteller seg i musikk og eventyr fra et land eller en verdensdel de har et spesielt forhold til. Passer for barn fra fire år.

Litt lengre lesing

Dette er arrangementet for deg som liker å høre helt til slutten! Utvalgte lørdager tar dyktige formidlere med seg en skikkelig bra bok. Så leser og forteller de hele veien til siste side. Arrangementet tar en liten time og passer best for barn fra seks år.

Så rart?

Litteraturhusets sakprosaserie passer best for barn mellom seks og ti år. Når vi har «Så rart?» kommer det en forfatter eller fagperson som kan mye og rare ting om et tema og som er flink til å fortelle om det. «Så rart?» skjer som oftest på en lørdag.

Tegn svaret!
Dette er vår nye serie hvor du hver gang får møte to illustratører som leser og viser bilder fra de fine bøkene sine. Deretter blir de intervjuet av forfatter Veronica Salinas – men de får ikke lov til å svare med ord – bare ved å tegne på tavla! Her blir det tull, tøys og tegning. Passer for barn fra fire år.

Ny debatt

«Ny debatt» er en debattserie for og av ungdom der Litteraturhuset inviterer til debatt sammen med Barne- og ungdomsorganisasjonene i Oslo (UngOrg) og forskjellige ungdomsorganisasjoner.

 

Program 20 - 28. januar

Program 3 - 17. februar

Program 24. februar - 3. mars

Program 10 - 17. mars

Program 24. mars - 7. april

Program 12 - 28. april

Program 5 - 19. mai

Program 24. mai - 9. juni