19846_other_dates_0_other_event_start

Vår strid og våre minner

År 524 etter Kristus fødes en jente som folket ville sette ut i skogen for å dø. ”Hun har et jotunsinne”, fortelles det, ”Hun vil aldri oppføre seg som en kvinne.” Jenta får navnet Hervor og spådommen går i oppfyllelse. Hun vokser opp og blir en brutal kriger.

Hva skjer når noen bryter med det som forventes? Er vi de fortellingene vi forteller at vi er? Hvor viktig er minnet for å forme en identitet? Hvordan påvirkes minnet av teknologisk utvikling? Den musikalske fortellerforestillingen VÅR ser nærmere på disse spørsmålene.

Vår er en forestilling som forener tradisjon og samtid, en fornaldersaga og det selvbiografiske, muntlig fortellerkunst og elektroakustisk musikk.

Framføres av fortellerkunstner Mimesis Heidi Dahlsveen og komponist/musiker Gyrid Nordal Kaldestad.

Prosjektet gjennomføres med støtte av Norsk kulturråd.

To forestillinger: kl. 13.00 og 16.00.

Varighet: en time og ti minutter.

Med:

Gyrid Nordal Kaldestad – komponist og improvisatør som jobber med elektroakustisk musikk, lydinstallasjon og har komponert for danseforestilling og teater siden 2004.

Mimesis Heidi Dahlsveen – arbeidet som fortellerkunstner siden 1996 i både inn – og utland, i spennet mellom tradisjon og samtid, det akademiske og det personlige.

Regihjelp: Paula Crutchlow has been collaborating as a director and dramaturg with theatre makers, storytellers, musicians and dance artists, nationally and internationally for over twenty five years.

Co-produsent: Adverse Camber – founded in 2006, is a UK independent production company which produces electric encounters through storytelling and music for adults.