Information in English
Litteraturhuset
Tilgjengelighet
Tilgjengelighet

Litteraturhuset ønsker å være et hus for alle og legger derfor vekt på tilgjengelighet i selve bygget, så vel som i informasjonsmateriell og program.

Huset i Wergelandsveien 29 har to innganger, én foran med trapper opp til inngangsdøra og én på siden av bygget på bakkeplan med automatiske døråpnere og direkte tilgang til publikumsheis til alle etasjer, arrangementsrom og toaletter. Det finnes et eget hc-toalett i første etasje. Dørkarmer og -lister til alle rom er tilpasset rullestolbrukere i bredde og med dørstoppere.

Ledsagere og tolker kommer gratis inn på arrangementer i Litteraturhusets regi med ledsagerbevis. Vi setter imidlertid pris på om det meldes fra om dette på forhånd for å tilgjengeliggjøre plass da det ofte er mye publikum på arrangementer.

 

Teleslynger 

Wergeland-salen har et fast installert system for å tilrettelegge lokalet for hørselshemmede. Lydsignalet når ut til publikum via en infrarød sender, og vi har to typer mottakere: en med øreplugger, og en man kan bruke med høreapparat. Sistnevnte kan også brukes med egne hodetelefoner, men for å bruke dem i kombinasjon med høreapparat må man koble til en liten slynge som man henger rundt halsen i stedet. Mottaker og slynge fås om ønskelig av teknikeren som er til stede i salen. Det er likevel lurt å melde fra om behovet for dette på forhånd, så vi får testa at alt er i orden, og at det er batteri på mottakerne. Vi har 5 mottakere som kan brukes med slynge eller eget valgt headset, og 4 mottakere med øreplugger.

I de andre salene på huset har vi ikke noe fast installert, men vi har en mobil løsning som kan settes opp. Denne løsningen har mulighet til å sende direkte til høreapparater. Behovet for dette må gis beskjed om i god tid i forveien.

Skilt

Del denne siden på:
Print

Kafe Oslo
tlf: 21 54 85 71
man - tor 10.00 - 00.30
fre - lør 10.00 - 02.00
søndag 12.00 - 20.00

Tanum Litteraturhuset
tlf: 23 69 10 80
man - fre 11.00 - 20.00
lørdag 10.00 - 17.00
søndag 12.00 - 16.00