Information in English
Litteraturhuset
BARN PÅ LITTERATURHUSET JANUAR TIL JUNI
BARN PÅ LITTERATURHUSET JANUAR TIL JUNI

Programmet for vår og tidlig sommer lanseres nå

Teater. Konsert. Show. Lese- og eventyrstunder. Nye bøker å elske, stødige klassikere, gode fortellinger å høre på og fine ting å lære. Velkommen til barnemoro på Litteraturhuset hele våren gjennom.

Minilørdag
Én lørdag i måneden blir det litteratur for de minste kroppene. Programlederne Evelyn Rasmussen Osazuwa, Mads Buer og Heidi Marie Vestrheim inviterer til tøys, tull og tipptopp lesing av fine billedbøker. Oppstart kl. 11.00, så blir vi ferdige til formiddagsluren. Passer best for dem mellom to og fire år. Første Minilørdag denne våren er 21. januar.

Litt lengre lesing
Dette er arrangementet for de fra seks år som liker å høre helt til slutten! Utvalgte lørdager tar den dyktige fortelleren Torgrim Mellum Stene med seg en skikkelig bra bok. Så leser og forteller han hele veien til siste side. 18. februar kan man høre Anne-Cath. Vestlys Aurora i Blokk Z. 18. mars er det Harry Potter og de vises stein som står for tur, mens det 13. mai blir lesing og gjenfortelling av Torun Lians Reserveprinsesse Andersen.

Det skal også gjøre stas på barneklassikerne Trollkrittet av Zinken Hopp, Janoschs vesle tiger og vesle bjørn, mens det 25. mars er klart for en lørdagsklassiker spesial når vi får Hakkebakkenskogen som teaterforestilling. Lørdag 4. februar blir det konsert med Molly & Partner (Marianne Krognsess og Karoline G. Herlofsen) mens det den 4. mars skal handle om tusj og tegning når tvillingbrødrene Svein og Egil Nyhus inntar scenen på Litteraturhuset med sitt show "To menn og ei tavle". I tillegg blir det flere lesestunder, forfatterbesøk og filmvisninger i løpet av våren.

Så rart?
Utvalgte lørdager er det fokus på sakprosa for barn. Lørdag 25. februar kommer Bjørn Arild Ersland for å snakke om alder på dyr, 1. april skal vi høre mer om insekter og krypdyr mens det lørdag 6. mai handler om kjempetall når Magnus Holm kommer på besøk.

Ny debatt
Litteraturhusets debattserie av og for ungdom som arrangeres i samarbeid med barne- og ungdomsorganisasjonene i Oslo (UngOrg) skal denne våren bl.a. diskutere religion i det offentlige rom, EØS og handelsavtaler og hvilke tiltak som kan gjøre Oslo til en bedre by for ungdommer.

Skolebesøk
Også denne våren blir det mulig for skoler å besøke huset. Det blir tilbud for både videregående, mellomtrinnet, småskoletrinnet og ungdomsskolen, og skoleelevene kan få møte Trond Henriksen, Bobbie Peers, Eldrid Johansen, Liv Gulbrandsen og Lisa Aisato.

Åpent barnerom
Barnerommet holder åpent for alle Oslos barn med og uten barnehage. Tirsdager og onsdager er det lesestunder da vi leser høyt og viser fram bildebøker på storskjerm, men vi på torsdager får besøk av fortellere som formidler eventyr og historier fra ulike deler av verden. Det er obligatorisk påmelding for barnehager og større grupper. I vår kommer Sarah Ramin Osmundsen, Kristine Haugland, Helga Samset, Lise Grimnes, Georgiana Keable, Marianne Sundal, Beate Frostad og Per Jostein Aarsand.

Bla i det nye barneprogrammet her:

 

 

 

 

 

KONTAKT:
Barne-og ungdomsansvarlig Ida Endestad (vikar)
Telefon: 22 95 55 41 | Mobil: 916 31 483
E-post: ida@litteraturhuset.no

 

Del denne siden på:
Print

Kafe Oslo
tlf: 21 54 85 71
man - tor 10.00 - 00.30
fre - lør 10.00 - 02.00
søndag 12.00 - 20.00

Tanum Litteraturhuset
tlf: 23 69 10 80
man - fre 11.00 - 20.00
lørdag 10.00 - 17.00
søndag 12.00 - 16.00