Information in English
Litteraturhuset
Anne Cath. Vestly-dag!
(Publisert 15.11.2010)

Søndag 21. november fra 12.30 til 15.30
Vestly-Anne-CathPå søndag blir det fest for hele familien når vi steller i stand til Anne Cath. Vestly-dag på Litteraturhuset. Opplev Knerten, Ole Aleksander filibom-bom-bom og Mormor og de åtte ungene på gratis helhusfest med dukketeater, filmvisning, lesestund, show, quiz og kafé.

Nytt program for vinteren
(Publisert 21.12.2010)

Januar, februar og mars på Litteraturhuset

januarfebruarmarsLitteraturhusets nye vinterprogram er rekordstort med mer enn hundreogtretti arrangementer de tre første månedene av 2011.

Brageprisnominerte forfattere til Litteraturhuset
(Publisert 02.11.2010)

Brage_midMandag ble årets nominasjoner til Brageprisen presentert, og før jul kan du møte tre av de nominerte forfatterne på Litteraturhuset: Johan Harstad, Thure Erik Lund og Tone Huse. To andre nominerte, Beate Grimsrud og Anna Bache-Wiig, har allerede vært på programmet tidligere i høst.

Nytt program klart!
(Publisert 14.10.2010)

Bokhøst, utenrikspolitikk og Anne Cath. Vestly-dag

Program 4-2010Mens bladene faller og vi venter på at gradestokken skal snike seg under null, slipper vi nytt program på Litteraturhuset. Carl Frode Tiller, Thure Erik Lund, Anne Oterholm, Valgerd Svarstad Haugland og selveste David Lynch er blant de mange gjestene resten av høsten. Dessuten blir det oppstart på vår nye debattserie om Norges utenrikspolitiske dilemmaer.

Alle kom inn da David Lynch gjestet Litteraturhuset
(Publisert 22.10.2010)

500 fulgte samtalen mellom den amerikanske stjerneregissøren og Marius Holst 

David Lynch håndhilste på alle som ville ha signaturFå har unngått å legge merke til filmskaperen David Lynch’ Oslo-besøk. I et hektisk program som inkluderte feiring av Maharishi-stiftelsens 50 års-jubileum, opptreden på Cinemateket, møter med Norges justisminister og kunnskapsminister samt audiens hos kronprinsparet, stilte Lynch til samtale og boksignering på Litteraturhuset tirsdag denne uka.

Lynch til Litteraturhuset
(Publisert 30.09.2010)

Tirsdag 19. oktober kl. 16.00

David Lynch kommer til LitteraturhusetHvor kommer skaperkraft fra? Mange har latt seg fascinere av den amerikanske filmskaperen David Lynch' fantastiske idérikdom. Møt ham på Litteraturhuset tirsdag 19. oktober kl. 16 når han kommer for å samtale om inspirasjon og skaperkraft, og signere bøker. 

Hva nå, Knut Arild?
(Publisert 02.12.2010)

Kristelig, folkeparti eller begge deler? 

Valgerd Svarstad HauglandLørdag 4. desember kl. 15 kommer Valgerd Svarstad Haugland til Litteraturhusets serie ”sjølmelding”. I 2010 og 2011 inviterer vi en rekke tidligere norske toppolitikere til å holde foredrag hvor de ser tilbake på sin karriere i politikken. Hva ville de? Hva fikk de til? Hvordan ser de på det som har skjedd etterpå?

NM i litteratur
(Publisert 07.12.2010)

Juleavslutning med høgtidleg spørjeleik

juletreKven blir noregsmeister i litteratur i 2010? I kveld kan du ta ein pause frå julestrida med kakebakst og golvvask og heller tørke støv av gamal kunnskap. For tredje gong på Litteraturhuset har du høve til å bli noregsmeister i litteratur. Vinnarlaget frå i fjor blir utfordra, og vil du kome med på vandrepokalen, er det berre å kvesse blyantane og samle eit allsidig lag med kunnskapar om både levande og døde forfattarar, gode sitat og sære pseudonym.

Somalisk på somali
(Publisert 16.09.2010)

Nuruddin Farah på Litteraturhuset 21. og 22. september

Nuruddin Farah (c) Matsas OpaleDen somaliske forfatteren Nuruddin Farah har gjort det til et uttalt prosjekt å holde hjemlandet levende gjennom sin litteratur. «Ved å skrive sant om et land, produserer landet noe godt», hevder han. Tirsdag 21. september kl. 19 møter han norsk-somaliere i Oslo på Litteraturhuset – til et arrangement som foregår utelukkende på somali.

PS: De blant Litteraturhusets publikum som ikke forstår somali får også sjansen til å møte Farah: dagen etter møter han Asta Busingye Lydersen til samtale på engelsk.

Skoleprogram på Litteraturhuset
(Publisert 15.09.2010)

Høsten 2010
nedjmaDenne høsten har Litteraturhuset program for videregående skoler og de eldste på barneskolen. Tilbudet er gratis, men fylles opp fortløpende. Det er fremdeles ledige plasser!

Sjølmelding
(Publisert 09.09.2010)

KåreDenne høsten inviterer Litteraturhuset en rekke eks-politikere som har satt markante spor i norsk historie til å holde lørdagsforedrag under overskriften «Sjølmelding». Hva har skjedd i norsk politikk siden deres regjeringsperioder, og hvordan ser de på Norge i dag?

Først ut er høyremann og tidligere statsminister Kåre Willoch lørdag 11. september kl. 15.

Vil du se Bill Bryson i kveld?
(Publisert 06.09.2010)

30 ekstra billetter legges ut for salg i døra (06.09.10)

Bryson, liteForedraget med Bill Bryson i kveld mandag 6. september ble raskt utsolgt. Nå har vi imidlertid klart å rydde plass til noen få heldige som får muligheten til å se den svært populære forfatteren. Når dørene åpnes klokken 18.30 i kveld ligger det 30 billetter til salgs i døra til de første som møter opp.

Arrangementet overføres også direkte på storskjerm i Kjelleren hvor det er gratis og ingen plassreservasjon.

Høsten på Litteraturhuset
(Publisert 11.08.2010)

Høstprogram 2010McEwan, Bryson, Franzen og mye mer

Denne høsten presenterer Litteraturhuset sitt kanskje sterkeste internasjonale kvartalsprogram noensinne.

Murakamifestival på Litteraturhuset
(Publisert 31.05.2010)

20.-23. august 2010

Murakami 5Fortsatt plasser igjen til de fleste arrangementer!

25 arrangementer | 4 dager 
foredrag | samtaler | jazz | opplesning | festivalscene | barneprogram | film | fest

De fleste arrangementer er gratis. Billetter til de øvrige kan kjøpes på nett og i Litteraturhusets administrasjon. Arrangementet med Haruki Murakami mandag 23. august er utsolgt.

Murakami utsolgt på tolv minutter
(Publisert 02.08.2010)

Publikum må stå for å få plass under Murakamis opptreden

Litteraturhusets har aldri opplevd lignende pågang som mandag klokka 10 da billetter til et eksklusivt møte med den japanske forfatteren Haruki Murakami ble lagt ut for salg. Arrangementet ble utsolgt på kun tolv minutter, og bare en brøkdel av de som forsøkte, fikk tilgang til å kjøpe billett. De mange plassene til direkteoverføring i alle husets øvrige saler ble også revet vekk på under en halvtime.

...

Fortsatt billetter igjen til Murakamifestival, men ikke til Murakami
(Publisert 02.08.2010)

Kjære Litteraturhusets publikum,

Det har vært en voldsom interesse for Haruki Murakamis opptreden på Litteraturhuset, og vi må bare beklage overfor alle dem som forgjeves forsøkte å kjøpe billetter i dag. Mange kom ikke gjennom på internett, det skyldes rett og slett enorm pågang. Billettene til Murakamis opptreden ble utsolgt på få minutter. Det var lagt ut nærmere 700, de fleste av dem til direkteoverføring. Klokka 10.30 var det ingen igjen.

Sommer på Litteraturhuset
(Publisert 07.06.2010)

sommerFra snikkikk på høstens bøker til fotball-VM på storskjerm og litterær salong med skruknotter. Fra Johan Harstads dramatikk via Hanne Hukkelbergs musikktekster til Ryszard Kapuścińskis reiselitteratur. Litteraturhuset har i år et større og bredere sommerprogram enn noen gang før.

Åpningstider i sommer
(Publisert 17.06.2010)

Uteservering på LitteraturhusetBåde bokhandelen og Kafe Oslo på Litteraturhuset holder åpent i hele sommer! Uteserveringen har full servering og følger Kafe Oslos åpningstider.

Åpningstider 5. juli til 1. august
Kafe Oslo: Man-tor: 12-00.30. Fre-lør: 12-03.30. Søndag stengt

Bokhandelen: Man-fre: 12-19. Lørdag: 12-17. Søndag stengt

Fotball-VM på Litteraturhuset
(Publisert 14.06.2010)

FOTBAL~1I juni og juli vises fotball-VM på én av byens største storskjermer på Litteraturhuset. Før kampene i sluttspillet snakker Tom Stalsberg med forfattere, musikere og fotballspillere om fotball og litteratur i Litterær salong med skruknotter. Blant gjestene er Thom Hell, Kjartan Fløgstad, Arild Stavrum og Joachim Førsund.

Murakami til Litteraturhuset
(Publisert 02.07.2010)

murakamiJapans store forfatter Haruki Murakami har nettopp avsluttet sitt storverk 1Q84, en roman som har skapt tilstander i japanske bokhandler som nok får den hjemlige Knausgård-feberen til å blekne. I august kommer Murakami til Litteraturhuset i Oslo.

Ørkenstormer nominert til to Heddapriser
(Publisert 18.06.2010)

Steen, Winge og Ali til webTeaterstykket Ørkenstormer, som er skrevet av de profilerte forfatterne Thorvald Steen og Tariq Ali på oppdrag fra Litteraturhuset, gikk for fulle hus på husets hovedscene tidligere i år. Nå er produksjonen belønnet med to nominasjoner til Heddaprisen, Norges nasjonale teaterpris.

Totalitært kjøkken og Russerdisko
(Publisert 02.06.2010)

Med Wladimir Kaminer og Knut Hoem lørdag 12. juni

l_7ce88ed31c3db8d736a131075d574935"Det viktigste på det russiske kjøkken er vodka, musikk, kokkens gode humør og ikke minst å svinge seg i lysekronene" sier den russisk-tyske forfatteren Wladimir Kaminer. Lørdag 12. juni kommer han til Litteraturhuset for andre gang for å spille østeuropeiske folketoner med beat på klubbkonseptet Russerdisko. I forbindelse med besøket får han også svingt seg på kjøkkenet. Før dansen disker han opp med femretters meny inspirert av sin egen kokebok om det russiske kjøkkens hemmeligheter; Küche Totalitär.

Litteraturhuset på nett
(Publisert 29.01.2010)

Litteraturhuset er på twitter!Meld deg på Litteraturhusets nyhetsbrev og få program og nyheter tilsendt på epost hver uke.

Venner av Litteraturhuset på facebook, underskog og twitter får også jevnlige oppdateringer og invitasjoner.

Litteraturhus fra hele Europa samles i Oslo
(Publisert 03.05.2010)

Denne uken samles representanter fra litteraturhus i ni land til seminar i Oslo. Litteraturhuset og Fritt Ord inviterer til den hittil største internasjonale samlingen av europeiske litteraturhus med gjester fra Sverige, Danmark, Norge, Polen, Storbritannia, Belgia, Sveits, Østerrike og Tyskland. Deler av seminaret på onsdag 5. mai er åpent for alle interesserte.

Åpningstider i mai
(Publisert 29.04.2010)

Uteservering på LitteraturhusetLitteraturhuset holder åpent hele mai, men bokhandelen og Kafe Oslo har reduserte åpningstider enkelte dager. Uteserveringen er åpen hver dag og følger Kafe Oslos åpningstider.

 

Hva f… skjedde med Danmark
(Publisert 10.05.2010)

Carsten Jensen på Litteraturhuset onsdag 12. mai kl. 19

CarstenJensen«Det er deilig å være norsk i Danmark». Skandinavias liberale avdeling, – hjemlandet til morgenbayer, rolige dager og blid toleranse. Danmark har vært frisonen for nordmenn og svensker, uten stive sosiale hierarkier og religiøst mas.

Onsdagskjelleren
(Publisert 26.03.2010)

Hver onsdag fra klokka åtte i kjelleren

OnsdagskjellerenKonseptet er enkelt: det skal være egne priser i baren, det skal være et sted hvor man kan snakke, spille vriåtter, backgammon og fußball eller bare henge. Og det skal selvsagt spilles musikk: hver uke inviterer vi forskjellige forfattere og kulturpersonligheter til å lage kveldens spilleliste.

 

"Tiden er ute"
(Publisert 22.04.2010)

Johannes' åpenbaring 10,6

theroadI lys av den siste ukens regn av aske og svovel har Litteraturhusets arrangement om undergangen blitt kraftig aktualisert. Onsdag 28. april kl. 19.00 møtes forfatterne Torgrim Eggen, Guro Sibeko og Mattis Øybø for å snakke om sine apokalyptiske romaner – så sant samtaleleder Bjørn Gabrielsen kommer hjem fra sitt askeeksil i Beirut i tide.

Avlysning av arrangementer
(Publisert 19.04.2010)

Onsdag 21. april og mandag 26. april

På grunn av problemene med flytrafikken de siste dagene må arrangementet "I Burmas jungel" onsdag 21. april dessverre avlyses. Det samme gjelder arrangementet "Retorikken til togna" med Cheryl Glenn mandag 26. april.

For refusjon av kjøpte billetter, kontakt administrasjonen på post@litteraturhuset.no eller telefon 22 95 55 30.

Våren er her!
(Publisert 22.03.2010)

Nytt program for våren på Litteraturhuset 

forsiden vårPoetene Ann Jäderlund og Tone Hødnebø. Undergangsfortellinger i norsk samtidslitteratur. Carsten Jensens analyse av dagens Danmark. Isfolkets mor Margit Sandemo. Besøk fra utlandet av pakistanske Kamila Shamsie, amerikanske John Irving, polske Manuela Gretkowska, burmesiske Pascal Khoo Thwee, bosnisk-amerikanske Aleksandar Hemon og russisk-tyske Wladimir Kaminer. Foredragsserie om naturvitenskapelige personligheter og begreper. Mummitroll, hiphop, eventyr fra Polen og snabeldyr.

Vårens program på Litteraturhuset spenner høyt og lavt, bredt og smalt.

Åpningstider i påska
(Publisert 19.03.2010)

paskeliljer-3-customBokhandelen og Kafe Oslo har vanlige åpningstider til og med tirsdag 30. mars. Litteraturhuset holder stengt fra og med onsdag 31. mars og åpner igjen etter påske tirsdag 6. april. Litteraturhusets administrasjon har påskeferie fra 29. mars.

Nytt program for april, mai og juni lanseres uka før påske!

Påskefamiliequiz
(Publisert 22.03.2010)

Lørdag 27. mars kl. 13.00

Vera Michaelsen om Supermamma og MonstermammaDen aller siste lørdagen før påskeferien kan hele familien finne ut hvor mye de egentlig kan når Vera Michaelsen stiller både utfordrende og gøyale spørsmål på påskefamiliequiz på Litteraturhuset.

 

Ørkenstormer utsolgt
(Publisert 11.03.2010)

Restbillettene lagt ut 11. mars er nå utsolgt

ørkenstormer2 foto Litteraturhuset - Leif GabrielsenLitteraturhusets teateroppsetning Ørkenstormer er nå utsolgt. Få dager etter premieren er 15 forestillinger fullsatt og 2500 billetter solgt.

Saladindagene 2010
(Publisert 18.12.2009)

Historie og religion i Midtøsten: hva skal til for å skape forsoning?

Saladindagene 7.-9. mars 2011

NRKs «Debatten»
(Publisert 01.03.2010)

nrkPå grunn av teaterforestillingen Ørkenstormer som spilles på Litteraturhuset i mars, flytter NRK sine opptak av sendingen «Debatten» til et annet lokale torsdag 4., 11. og 18. mars.

Nye rekorder for Litteraturhuset
(Publisert 25.02.2010)

30 prosent stigning i 2009

Stadig flere deltar på arrangementer på LitteraturhusetLitteraturhuset satte flere nye rekorder i 2009. Det ble registrert 250.000 besøk i løpet av året, 92.000 av disse var publikum på de over 1000 arrangementene som blei gjennomført. Dette er ny rekord i antall arrangementer og antall publikummere, og utgjør en økning på 30% fra 2008.

Åpen mikrofon og DJ99
(Publisert 15.02.2010)

Fredag 19. februar i kjelleren på Litteraturhuset

Club Kwassa Kwassa 2Kwassa kwassa; (av fr. quoi ca?: hva er det?), danserytme, opprinnelig fra Republikken Kongo, hvor hoftene beveger seg fram og tilbake mens hendene følger hoftene.

Faïza Guéne og Danny&Pumba
(Publisert 11.02.2010)

Onsdag 17. februar kl. 19.00

faiza

Den franske forfatteren Faïza Guène kunne glatt stilt opp i konkurransen «Europas tøffeste jente», om noe slikt fantes. Med romanene Kiffe Kiffe i morgen og Drømmer for gærninger ga hun stemme til ungdom i Paris' forsteder og skildrer utfordringer unge muslimer møter i Europa i dag. Møt henne i samtale med Aftenpostens Mala Wang-Naveen. Etterpå blir det minikonsert med de bylarm- og plateaktuelle rapperne Danny & Pumba!

Debatten: direkte fra Litteraturhuset
(Publisert 02.02.2010)

Vil du være publikum på NRKs Debatten?
nrk
Norges største debattprogram, NRKs «Debatten», sendes direkte fra Litteraturhuset med publikum i salen. Det er åpent for alle og ingen forhåndspåmelding. Tema i kveld er Treholtsaken.

null
(Publisert 23.09.2010)

Vil du være publikum på Debatten?

Norges største debattprogram på tv sendes live fra Litteraturhuset hver torsdag. Vil du være publikum på Debatten? Det er gratis og åpent for alle. Send en e-post til Debatten@nrk.no med antallet plasser du ønsker reservert.

Kveldens tema er Treholt-saken. Les mer her.

Høstungdom på Litteraturhuset
(Publisert 15.09.2010)

Rap | tegneserier | teatersport | show!

nettbilde bladI høstferieuka (4.-7. oktober) arrangerer Litteraturhuset Høstungdom, en uke med verksteder og arrangementer for ungdom mellom 13 og 18 år. Lær av flinke verkstedholdere, slapp av i lesekroken i pausene med bøker og tegneserier på flere språk og heng med ungdom fra hele byen!

Del denne siden på:
Print

Kafe Oslo
tlf: 21 54 85 71
man - tor 10.00 - 00.30
fre - lør 10.00 - 02.00
søndag 12.00 - 20.00

Tanum Litteraturhuset
tlf: 23 69 10 80
man - fre 11.00 - 20.00
lørdag 10.00 - 17.00
søndag 12.00 - 16.00