Information in English
Litteraturhuset
Åpningstider jula 2012
(Publisert 10. des 2012)

Bokhandelen på Litteraturhuset og Kafe Oslo holder åpent med noe reduserte åpningstider, mens Litteraturhusets administrasjon stenger i romjula. Nytt program for januar, februar og mars er klare i hyllene og på nett fra fredag 4. januar!
Nye latinamerikanske stemmer
(Publisert 2. nov 2012)
6. - 10. november 2012
Hva har egentlig skjedd på litteraturfronten i Latin-Amerika etter den magiske realismen? Neste uke får du svaret på Litteraturhuset, i form av over tjue arrangementer med nye litterære stjerner fra kontinentet.
Per Petterson, førti debutanter, Afghanistan og Nordahl Grieg
(Publisert 8. okt 2012)
Årets siste programkatalog fra Litteraturhuset
Midt i høsten gir Litteraturhuset ut en av sine tykkeste programkataloger noensinne. Før jul blir det møter med Per Petterson og Trude Marstein, forfatterbesøk fra Afghanistan og Italia, fokus på Nordahl Grieg og ikke minst sjette utgave av Litteraturhusets debutantdager.
Det nye Latin-Amerika
(Publisert 5. okt 2012)
Leiar frå Aslak Sira Myhre | Nytt program lansert
Då eg voks opp, las me latinamerikanske forfattarar til auget blei stort og vått. Isabel Allende og Gabriel García Márquez var dei mest kjende av ei rekkje folkekjære forfattarar, også her i Noreg. Men kva har eigentleg skjedd i latinamerikansk litteratur etter den magiske realismen?
Litteraturhuset fylles av ungdom i høstferien
(Publisert 1. okt 2012)
Høstungdom 1.-4. oktober: gratis tilbud for ungdom mellom 13 og 18 år
Rekordmange osloungdommer har i år meldt seg på Litteraturhusets tilbud Høstungdom. Her lærer de dans, storytelling og låtskriving mens skolene holder stengt i høstferien. I tillegg til kursene får ungdommene blant annet høre Harald Eia snakke om årets tema ”identitet”, og det blir konsert med Haji, Shakckles og Samsaya.
O-fag for voksne
(Publisert 3. sep 2012)
Lørdagsforedrag på Litteraturhuset i høst
Hva husker du egentlig fra o-fagstimene? Og hva har skjedd siden sist vi lærte om jordkloden, det periodiske system og verdens land og folk? I høst kommer blant andre Thomas Hylland Eriksen, Dag O. Hessen og Trond-Viggo Torgersen til Litteraturhuset for å friske opp den aller mest grunnleggende kunnskapen vår om verden.
Internasjonal bokhøst på Litteraturhuset
(Publisert 21. aug 2012)
Nytt program lansert
I sin første jubileumshøst (fem år!) bringer Litteraturhuset tilbake store stemmer som har vært med på å prege vårt program hittil, og presenterer nye bøker fra flere kontinenter. Den norske bokhøsten for både store og små er også på plakaten.
Dei fyrste fem
(Publisert 21. aug 2012)

I oktober er det fem år sidan Litteraturhuset opna. Den gongen var mange med rette usikre på om eit hus som vårt var liv laga. Var huset for stort, litteraturen for liten eller lesarane for få?
Åpningstider i sommer
(Publisert 11. jul 2012)
Fra 2. juli til 5. august er det sommertid på Litteraturhuset

Kafe Oslo
Mandag til torsdag: 11.30-00.30
Fredag og lørdag: 11.30-03.30
Søndag: stengt

Tanum Litteraturhuset
Mandag til fredag: 11.30-19.00
Lørdag: 11.30-17.00
Søndag: Stengt

Åpent barnerom
Barnerommet i tredje etasje er åpent hver lørdag fra 12.00-15.00.

Administrasjonen
Mandag til torsdag: 10.00-16.00
Fredag: 10.00-15.00

Fotball-EM på Litteraturhuset!
(Publisert 18. jun 2012)
Med litterære innganger til vertslandet Polen
I juni og juli kan du se sluttspillet i fotball-EM på en av byens største storskjermer. Vi benytter også anledningen til å få vite litt mer om det litterære Polen. Blant annet blir det arrangement om nobelprisevinner Szymborska og besøk av en av Polens kritikerroste forfattere, Olga Tokarzuk.
Sommer på Litteraturhuset
(Publisert 6. jun 2012)
Snikkikk inn i høstens bøker | konserter | samtaler | fotball-EM
På Litteraturhuset i sommer kan du høre Odd Nordstoga og Ragnar Hovland i samtale om griser som hyler og andre musikktekster. Du kan se fotball-EM på en av byens største storskjermer, og få litterære innganger til vertnasjonen Polen. Tove Nilsen og en rekke Osloforfattere kommer for å fortelle om byen sin, mens blant andre Knut Faldbakken og Linnéa Myhre villig deler av sine usensurerte dagbøker. Er du nysgjerrig på høstens norske romaner? Hver tirsdag kan du snikkikke inn i bøker som ennå ikke er utgitt.
«Litt uorden må det være!»
(Publisert 30. mai 2012)
Russerdisko og middag inspirert av Bulgakovs Mesteren og Margarita
Det har etter hvert blitt en Litteraturhustradisjon. Lørdag 16. juni kommer Wladimir Kaminer for fjerde gang for å lage kaos og sommerstemning med sitt legendariske klubbkonsept Russerdisko. Før dansen går han til grytene, og serverer en meny inspirert av Mikhail Bulgakovs roman Mesteren og Margarita. Nå er menyen klar!
Åpningstider i mai
(Publisert 24. apr 2012)

Høytidsdagene i mai er det noe reduserte åpningstider på Litteraturhuset.
Åpningstider i påsken
(Publisert 27. mar 2012)

Litteraturhuset holder påskestengt fra 4.-9. april, men før det kan man plukke med seg vårens programkatalog med omtale av de mer enn hundre arrangementene som kommer på huset før sommeren.
Amerika!
(Publisert 22. mar 2012)
Nytt program for våren på Litteraturhuset
Ingen andre land eller kulturer har hatt mer å si for oss en den amerikanske. Men den amerikanske samtidslitteraturen er på langt nær like kjent for oss som filmene eller musikken. Denne våren vil vi gjerne gjøre noe med det. I mai og juni vil en perlerad amerikanske forfattere besøke Litteraturhuset, og vi arrangerer i tillegg en rekke foredrag og samtaler om amerikansk litteratur og kultur.
Litteraturhuset rundet millionen
(Publisert 21. mar 2012)
Pressemelding 21. mars 2012
Litteraturhuset åpnet dørene 5. oktober 2007 og feirer i høst fem års jubileum. Godt over én million har besøkt Litteraturhuset siden åpningen. Antall arrangementer og publikum har økt år for år.
Nytt åremål for Aslak Sira Myhre
(Publisert 29. feb 2012)
Pressemelding 28. februar 2012
Styret i Stiftelsen Litteraturhuset forlenget tirsdag Aslak Sira Myhres åremål som daglig leder ved Litteraturhuset i Oslo.
Saladindagene 2012
(Publisert 15. feb 2012)
29. februar – 3. mars
Korstog, hellig krig og Wiens porter. Hvordan kom egentlig korstogsretorikken tilbake i den politiske offentligheten? Baserer kristendommens og Islams historie seg på evig kamp eller felles tankegods? Og hvordan konstrueres i tilfelle et historisk vi?
Berlin, Brechtfest og ung, tysk litteratur
(Publisert 6. feb 2012)
Tyske dager 9.-11. februar
Berlinforfatterne Jan Böttcher og Helene Hegemann representerer en ny generasjon ung, tysk litteratur. Det gjør også Nora Gomringer som er en av Tysklands fremste slampoeter. Tora Augestad og bandet Music For A While har høstet strålende kritikker i både Tyskland og Norge for sine tolkninger av Kurt Weill/Bertolt Brecht-låter. Denne uken kan du møte dem på Litteraturhuset under Tyske dager med foredrag, samtaler, film og fest!
Berlin, pønk og finske forfattere
(Publisert 6. jan 2012)
Vinterens program på Litteraturhuset
Finske Märta Tikkannen og svenske Torgny Lindgren er blant de store nordiske forfatterne en kan møte på Litteraturhuset før påske. Kader Abdolah, forfatteren av Huset ved moskéen, er tilbake med en roman om sjahen av Iran, og de franskspråklige afrikanske forfatterne Alain Mabanckou og Marguerite Abouet sammenligner oppvekstskildringer. I mars arrangeres Saladindagene for fjerde gang og i år handler det om korstogsretorikkens tilbakekomst med gjester som Tariq Ali, Bruce Lawrence og Shlomo Sand. Tradisjonen tro blir det også krim før påske. Denne gangen møtes Karin Fossum og Johan Theorin til samtale om psykologisk krim.
Del denne siden på:
Print

Kafe Oslo
tlf: 21 54 85 71
man - tor 10.00 - 00.30
fre - lør 10.00 - 02.00
søndag 12.00 - 20.00

Tanum Litteraturhuset
tlf: 23 69 10 80
man - fre 11.00 - 20.00
lørdag 10.00 - 17.00
søndag 12.00 - 16.00