Information in English
Litteraturhuset
Litteraturhusets barneprogram våren 2014
(Publisert 10. des 2013)

Vårprogrammet for januar til sommeren for barn og unge på Litteraturhuset er klart.
Åpningstider jula 2013
(Publisert 2. des 2013)

Bokhandelen på Litteraturhuset og Kafe Oslo holder åpent med noe reduserte åpningstider, mens Litteraturhusets administrasjon stenger i romjula. Nytt program for januar, februar og mars er klare i hyllene og på nett fra onsdag 8. januar!
Symposium 2013 | 30. okt - 3. nov
(Publisert 11. okt 2013)
Hvordan ser verden ut i litteraturen i dag?
Nigerianske Chimamanda Adichie, finske Sofi Oksanen, rumenske Mircea Cartarescu, norske Toril Moi og amerikanske Julie Otsuka er blant forfatterne som samles 30. oktober til 3. november. De vil både presentere sine forfatterskap og delta i samtaler om verdenslitteraturen akkurat nå: hvem beskriver, og hvem beskrives? Det blir også møter mellom Fritt Ord-direktør og tidligere leder for Norsk folkemuseum Erik Rudeng og nyslått slektsgransker Dag Solstad, og eks-Grantaredaktør John Freeman og Pulitzer-prisvinner Richard Russo.
Entusiasme for litteraturen
(Publisert 7. okt 2013)
Årets siste programkatalog med over hundre arrangementer før nyttår
Herbjørg Wassmo, Jan Kjærstad, Åsne Seierstad, over førti debutanter og markeringer av Jane Austen og Sylvia Plath. Dette er noen av postene i Litteraturhusets siste programkatalog for i år, sammen med fortellekonsert med Odd Nordstoga og storstilt Emil-dag for store og små. Litteraturhuset markerer også sine seks første år med et internasjonalt litteratursymposium med Chimamanda Adichie, Sofi Oksanen, Dag Solstad og den nobelpris-tippede Mircea Cartarescu blant gjestene. Symposiet finner sted 30. okt-3. nov, og fullt program foreligger senere denne uka.
Nachspielforedrag
(Publisert 19. sep 2013)

Hør forfattere fortelle uavbrutt, lidenskapelig og fortrolig om sine favorittmusikere i ekte entusiastisk nachspielstil. I høst kan du høre Torgrim Eggen fortelle om David Bowie, og Ragnar Hovland om Nico og Velvet Underground. Det blir foredrag om The Clash ved Frode Grytten som også har med seg band og spiller Clash-inspirerte låter, og en uke før konserten i Oslo snakker Harald Rosenløw Eeg om Depeche Mode.
Høstungdom på Litteraturhuset
(Publisert 20. sep 2013)
Gratis høstferietilbud
Er du mellom tretten og atten år og vil ha noe bra å gjøre i høstferien? Eller kanskje du kjenner noen som er det? Bli med på Litteraturhusets gratis høstferietilbud!
Formidabel publikumsøkning på Litteraturhuset
(Publisert 3. sep 2013)

På vei inn i sin sjuende høstsesong kan Litteraturhuset konstatere rekordbesøk så langt i 2013. Det totale publikumstallet på arrangementer var i første halvår 66.000, en økning på hele 25% fra året før. Ikke minst har Litteraturhusets egne arrangementer økt oppslutning, med dobling av billettinntektene og utsolgte hus på tre av fire hovedarrangementer gjennom hele vårhalvåret.
Barn og unge på Litteraturhuset
(Publisert 2. sep 2013)
Fra august til desember 2013
Hva skjer for barn og unge på Litteraturhuset denne høsten?
Siri Hustvedt, Roy Jacobsen og Marilyn Monroe
(Publisert 14. aug 2013)
Program for august, september og oktober er klart!
Heimstaddikting fra Sørlandet, israelske tenåringssoldater, europeisk terrorhistorie, nordnorsk slit og eksklusiv førpremiere på en amerikansk roman er noen av høydepunktene på Litteraturhuset denne høsten.
Hvor vil partiene?
(Publisert 25. jun 2013)
Litteraturhuset fokuserer på ideologi i valgkampen
Ettersom valgdagen nærmer seg, snevres rommet for ideologi, lengre resonnementer og store veivalg inn. Jo nærmere man kommer valgdagen, jo viktigere blir små spørsmål og jo mindre tid blir det til lange linjer. Litteraturhuset har derfor invitert partilederne fra de aktuelle Stortingspartiene til å holde hvert sitt foredrag om ideologi og framtidsvisjoner, på Litteraturhuset i august. Alle foredragene kan sees i opptak på NRKs nettsider. Se her for mer informasjon og lenker.
Åpningstider i sommer
(Publisert 11. jun 2013)

Fra 7. juli til 4. august er det sommertid på Litteraturhuset
Sommer på Litteraturhuset
(Publisert 27. mai 2013)
Opplesninger | snikkikk | konserter | mat | samtaler
Dette er sommeren Stein Torleif Bjella tar med seg gitaren for å snakke med Vidar Kvalshaug om sine litterære forbilder, Henrik Langeland, Linn Strømsborg, Ingvild Rishøi og Don Martin gir oss det litterære og musikalske soundtracket til Oslo, Henriette Schønberg Erkens gamle oppskrifter prøves ut på Kafe Oslos kjøkken, og vi får nye nordiske forfatterstemmer med Linn Rottem og Amalie Smith. Russerdisko er tilbake, og PO Enquist besøker huset i slutten av august. Hver tirsdag blir det dessuten snikkikk inn i høstens store bokutgivelser.
Jason, Jonas og Timbuktu & Damn!
(Publisert 4. jun 2013)
Timbuktu og Jonas Hassen Khemiri
Den svenske hiphop-artisten Timbuktu og forfatteren Jonas Hassen Khemiri gjester Litteraturhuset lørdag 8. juni for å samtale om rasisme, musikk og det skandinaviske samfunnet. Etter samtalen blir det eksklusiv intimkonsert med Timbuktu & Damn! som er aktuelle med albumet "Full ära".
Åpningstider i mai
(Publisert 7. mai 2013)

Litteraturhusets administrasjon holder stengt alle helligdagene i mai. Kafe Oslo og Tanum Litteraturhuset har reduserte åpningstider som kan sees under.
Våren på Litteraturhuset
(Publisert 20. mar 2013)
Svensk samtid, europeiske stjerneskudd og Star Trek
Litteraturhusets vårkatalog er ankommet, med navn som Stig Larsson, Timbuktu, Steffen Kverneland, Silvia Avallone og Sofi Oksanen. Vi tilbyr også publikum forbedret hukommelse ved hjelp av Harald Eia og Joshua Foer fredag 5. april, og et dypdykk i Dag Solstads uskrevne memoarer onsdag 10. april.
Høyaktuell amerikansk eks-agent til Litteraturhuset
(Publisert 11. apr 2013)
Charles Duelfer om bakgrunnen for Irak-krigen
Tirsdag 16. april kommer den tidligere amerikanske etterretningsoffiseren og våpeninspektøren Charles Duelfer til Litteraturhuset. Gjennom mer enn 25 år har han vært sentral i den amerikanske etterretningen, og har rapportert på alle nivåer i CIA, State Department, Det Hvite Hus og FN. Han har også ledet våpeninspektør-programmer for FN. I 2004 leverte han den såkalte Duelfer-rapporten, resultatet av amerikanernes egne undersøkelser om masseødeleggelsesvåpen i Irak, som konkluderte med det motsatte av hva Bush-administrasjonen hadde påstått før invasjonen.
Åpningstider i påsken
(Publisert 14. mar 2013)

Litteraturhuset holder påskestengt fra 27. mars til og med 1. april, men før det kan man plukke med seg vårens programkatalog med omtale av de mer enn hundre arrangementene som kommer på huset før sommeren.
Camille Paglia 8. mars
(Publisert 26. feb 2013)
Kunst, pop og skjønnhetens makt
På kvinnedagen 8. mars kan du oppleve den amerikanske kunstteoretikeren og kulturprovokatøren Camille Paglia sammen med Birgitte Huitfeldt Midttun, Torgny Amdam, Hege Duckert og Karin Haugen på Litteraturhuset. Det har vært stor interesse for arrangementet som er gratis og åpent for alle. Her finner du litt praktisk informasjon.
Saladindagene 2013: Arabisk vinter?
(Publisert 4. feb 2013)
Eugene Rogan | Tariq Ali | Samar Yazbek | Ibrahim El-Houdaiby | Bassma Kodmani
Har den arabiske våren gått over i vinter? Det spørsmålet stiller Litteraturhuset til et knippe fremstående forfattere, tenkere og aktivister under årets utgave av Saladindagene 4.- 6. mars.
Vinterungdom
(Publisert 30. jan 2013)
For deg mellom 15 og 18 år i skolens vinterferie
Har du lyst å lære mer om hvordan man skriver filmmanus, bygger opp en tegneserie, eller komponerer dine egne poplåter? Bli med på et av Litteraturhusets gratisverksteder i vinterferien.
Verdens religioner
(Publisert 16. jan 2013)
Ny lørdagsforedragsserie
Karma, Moksha og Vishnu. Shahadah, Allah og Ramadan. Rosenterapi og Vannmannens tidsalder, eller Gud, Jesus og den Hellige Ånd. I vår kan du friske opp kunnskapen din om verdens religioner på Litteraturhuset.
Camille Paglia på Litteraturhuset
(Publisert 7. jan 2013)
Praktisk informasjon
Det har vært en hyggelig start på året med stor interesse for Litteraturhusets nye vinterprogram. Særlig mange er interesserte i arrangementet med Camille Paglia den 8. mars. Hele arrangementet er gratis og det er ikke mulig å forhåndsreservere plasser, men vi har god kapasitet med videooverføring til tre andre rom på huset i tillegg til hovedsal. Her finner du mer informasjon om inngang og tider.
Camille Paglia, Camilla Collett, Kjersti Skomsvold og Motorpsycho
(Publisert 19. des 2012)

Litteraturhusets vinterprogram er ute nå! Møt samfunnsdebattanten Camille Paglia, markante yngre forfattere som Kjersti Skomsvold og Agnes Ravatn, og etablerte størrelser som Henning Mankell, Merethe Lindstrøm og Lars Saabye Christensen. Den internasjonalt anerkjente kenyanske forfatteren Ngugi Wa Thiong’o kommer, i tillegg til at vi feirer Camilla Collett, Motorpsycho og Kurt Wallander.
Del denne siden på:
Print

Kafe Oslo
tlf: 21 54 85 71
man - tor 10.00 - 00.30
fre - lør 10.00 - 02.00
søndag 12.00 - 20.00

Tanum Litteraturhuset
tlf: 23 69 10 80
man - fre 11.00 - 20.00
lørdag 10.00 - 17.00
søndag 12.00 - 16.00