Information in English
Litteraturhuset
Åpningstider jula 2014
(Publisert 27. nov 2014)

Bokhandelen på Litteraturhuset og Kafe Oslo holder åpent i romjula med noe reduserte åpningstider. Nytt program for januar, februar og mars er klare i hyllene og på nett fra 8. januar!
Full støtte til Litteraturhuset
(Publisert 21. nov 2014)
Litteraturhuset er inne på statsbudsjettet for 2015
Litteraturhuset i Oslo er, sammen med husene i Bergen og Fredrikstad, inne på statsbudsjettet for 2015. Til sammen skal 7 millioner kroner brukes på litteraturhus neste år.
Marianne Faithfull til Litteraturhuset
(Publisert 29. okt 2014)
Fredag 7. november kl. 19
Når Marianne Faithfulls memoarbok A life on record lanseres internasjonalt neste uke gjør det britiske rockeikonet kun to sceneintervjuer. Det første finner sted på Litteraturhuset i Oslo.
Marianne Faithfull, Slavoj Žižek, Prøysenfest og alle årets debutanter
(Publisert 20. okt 2014)
Program for oktober, november og desember 2014
Litteraturhusets fjerde og siste kvartalsprogram byr på rockehistorie, bibelhistorie, politisk historie og helt ferske forfattere. Marianne Faithfull, Slavoj Žižek, Hans Olav Brenner, Nina Hemmingsson, Edward St. Aubyn og familiefest om Alf Prøysen er noe av det du kan få med deg på Litteraturhuset før jul.
DNB dobler støtten til Litteraturhuset
(Publisert 1. okt 2014)
Pressemelding 1. oktober 2014
Stiftelsen Litteraturhuset og DNB har inngått en avtale som øker DNBs støtte til Litteraturhuset fra 500.000 til én million kroner. Støtten gjelder for 2015 med mulighet for forlengelse.
Andreas Wiese blir ny daglig leder for Litteraturhuset
(Publisert 26. sep 2014)
Pressemelding 26. september
Litteraturhusets styre har i dag ansatt Andreas Wiese som ny daglig leder. Wiese kommer fra stillingen som kommentator og anmelder i Dagbladet.
Universalisme i 2014
(Publisert 15. sep 2014)
SLAVOJ ŽIŽEK | GAYATRI SPIVAK | BINYAVANGA WAINAINA | TARA SMITH | ZIBA MIR-HOSSEINI | WANG HUI
Er det mulig å definere et felles sett av verdier som inkluderer alle mennesker? Er det mulig å tolke verden i dag uavhengig av kjønn, klasse, hudfarge og geografisk ståsted? Som en markering av den norske grunnlovens 200 år inviterer Litteraturhuset seks fremstående internasjonale forfattere og intellektuelle for å se nærmere på hvordan ideen om det universelle menneskeverdet ser ut i 2014.
Høsten på Litteraturhuset
(Publisert 19. aug 2014)
Nytt program for august, september og oktober
Siri Hustvedt, Carl Frode Tiller, Kjell Askildsen og Lena Andersson er blant gjestene i høst. Programmet byr på dybdesamtaler om alt fra norsk novellekunst til legenden Johnny Cash, Don Martin blir fast debattleder i en ny serie for unge voksne, og Anne B. Ragde og Unni Lindell begår mytemord i full offentlighet. I anledning Grunnlovsjubileet inviterer Litteraturhuset til en internasjonal foredragsrekke om ideen om universalitet og menneskets likeverd, med gjester som Slavoj Žižek, Gayatri Spivak og Binyavanga Wainaina.
Universalisme 2014
(Publisert 15. aug 2014)
Grunnloven 200 år
Er det mulig å definere et felles sett av verdier som inkluderer alle mennesker? Er det universelle i verden i dag tolket likt uavhengig av kjønn, klasse og geografisk ståsted? I anledning den norske grunnlovens 200 års-jubileum har Litteraturhuset invitert seks fremstående internasjonale foredragsholdere til å se nærmere på ideen om det universelle i verden i dag.
Åpningstider i sommer
(Publisert 16. jun 2014)
Sommertid på Litteraturhuset 6. juli til 4. august
I hele juni og fra og med 5. august har Kafe Oslo og Tanum Litteraturhuset normale åpningstider. Kafe Oslos har uteservering i hele kafeens åpningstid.
Sommeren på Litteraturhuset
(Publisert 6. jun 2014)
Yahya Hassan, Jan Erik Vold, Siri Nilsen, Forfatterlandslaget og mer...
For de som velger å tilbringe deler av ferien i Oslos rolige sommergater, kan Litteraturhuset også i år lokke med et variert og spennende sommerprogram. Se sluttspillet i fotball-VM på én av byens største storskjermer, møt den danske poetsensasjonen Yahya Hassan, hør Siri Nilsen og flere dele sitt litterære og musikalske soundtrack til Oslo, få med deg Jan Erik Vold om jubilanten Alf Prøysen og snik-kikk inn i høstens store bokutgivelser med blant andre Torgeir Schjerven, Gunnhild Øyehaug og Tom Kristensen.
Utlysning stilling som Daglig leder, Litteraturhuset
(Publisert 2. jun 2014)

Litteraturhuset i Oslo søker ny daglig leder.
Åpningstider i mai og juni
(Publisert 30. apr 2014)

Litteraturhusets administrasjon holder stengt alle helligdager og høytidsdager i mai og juni. Kafe Oslo og Tanum Litteraturhuset har reduserte åpningstider som kan sees under.
Åpningstider i påsken
(Publisert 31. mar 2014)

Litteraturhusets administrasjon holder påskestengt fra og med 14. april til og med 21. april.
Nytt vårprogram på Litteraturhuset
(Publisert 20. mar 2014)
April mai juni 2014
De to kritikerroste amerikanske forfatterne Donna Tartt og Marisha Pessl gjester begge Litteraturhuset i mai. Bård Tufte Johansen debuterer som litterær samtaleleder, Lars Ramslie møter publikum med sin første roman på ti år, det blir Mummi-fest for barn og voksne, og Shinings frontfigur Jørgen Munkeby møter poet Jørn H. Sværen til samtale om metall og poesi.
Europeisk islam og arven etter El-Andalus
(Publisert 3. mar 2014)
Saladindagene 3.-5. mars 2014 på Litteraturhuset
Hvordan har islam innvirket på europeisk kultur og historie? Anouar Majid, Olivier Roy, Tariq Ali, Dominique Eddé, Rolf Erik Nystrøm og flere står på scenen når Litteraturhuset i mars arrangerer Saladindagerfor sjette gang. I år er tema europeisk islam, og programmet tar utgangspunkt i historiske El-Andalus, området på den iberiske halvøy med muslimsk styre i middelalderen.
Fredsnasjon i krig: Afghanistan-fokus på Litteraturhuset i februar
(Publisert 3. feb 2014)
Carsten Jensen, Anders Sømme Hammer og Helga Flatland m.fl.
Hva har Norge, USA og dets andre allierte oppnådd etter tolv år med massiv tilstedeværelse og tusenvis av døde i Afghanistan? Hvordan har krigen preget Norge, og hva har skjedd med Afghanistan, landet som skulle frelses fra det onde?
De fire store og fire til
(Publisert 24. jan 2014)
Ny lørdagsforedragsserie om norsk litteraturhistorie
Bjørnson, Lie, Ibsen, Kielland, Hamsun, Undset, Wergeland og Skram. I vinter og vår kan du friske opp kunnskapen din om nestorer i norsk litteraturhistorie på Litteraturhuset.
Vinterungdom
(Publisert 20. jan 2014)
17. - 20. februar
Er du mellom femten og atten og har vinterferie, eller kjenner du noen som er det? Litteraturhuset tar ikke ferie, men har i stedet gratis verksteder i filmmanusskriving, storytelling og slampoesi.
Amy Tan, Emmanuel Carrère, Jo Nesbø og Odd Nordstoga til Litteraturhuset
(Publisert 8. jan 2014)

Litteraturhusets vinterprogram byr på både besøk fra USA, Frankrike og Finland, hjemlig krimlansering, familiekonsert med Odd Nordstoga og nærlesning av TV-serien Homeland og dens israelske forelegg.
Del denne siden på:
Print

Kafe Oslo
tlf: 21 54 85 71
man - tor 10.00 - 00.30
fre - lør 10.00 - 02.00
søndag 12.00 - 20.00

Tanum Litteraturhuset
tlf: 23 69 10 80
man - fre 11.00 - 20.00
lørdag 10.00 - 17.00
søndag 12.00 - 16.00