Information in English
Litteraturhuset
Åpningstider i jula 2015
(Publisert 4. des 2015)

Bokhandelen på Litteraturhuset og Kafe Oslo holder åpent i romjula med noe reduserte åpningstider. Nytt program for januar, februar og mars er klare i hyllene og på nett fra tirsdag 5. januar!
De nye stemmene
(Publisert 26. nov 2015)
Debutantdager 2. og 3. desember
For niende år på rad presenteres årets skjønnlitterære debutanter på Litteraturhuset. En unik anledning til å få oversikt over de ferskeste norske forfatterne.
Litteraturhuset søker utleieansvarlig
(Publisert 13. nov 2015)

Vil du bli vår nye kollega? Litteraturhuset søker etter rett person til en spennende utfordring. Å være utleieansvarlig på Litteraturhuset er en variert og krevende jobb i et spennende miljø. Litteraturhuset har en utstrakt utleievirksomhet, med hovedtyngden på åpne arrangementer med vekt på offentlig samtale, litteratur og debatt.
Litteraturhuset samler høydepunkter fra Saladindagene i antologi
(Publisert 12. nov 2015)
Med bidrag fra Norges-aktuelle Samar Yazbek m.fl.
Litteraturhuset samler høydepunkter fra de årlige Saladindagene i en ny antologi med bidrag fra bl.a. Elias Khoury, Tariq Ali, Dominique Eddé og Samar Yazbek. I forbindelse med lanseringen av antologien og ny bok på norsk kommer Samar Yazbek til Litteraturhuset 23.11 kl. 17 for å samtale med forfatterkollega Simon Stranger. Skuespiller Marie Blokhus leser fra antologien og fra Yazbeks nye bok Inn i tomheten.
Oktober, november og desember 2015
(Publisert 21. okt 2015)

I årets siste kvartal kan du møte sterke forfattere som Linn Ullmann, Beate Grimsrud, Sidsel Wold, Geir Gulliksen, kenyanske Yvonne Adhiambo Owuor og alle årets debutanter på Litteraturhuset. Programmet for oktober-desember slippes i dag og byr på alt fra spennende forfattermøter til debatt om Israel og nachspiel om Vazelina Bilopphøggers .
Som sagt
(Publisert 8. sep 2015)
Berømte taler - på nytt
Agnar Mykle, Sigrid Undset, Jens Bjørneboe, Ole Hallesby, Gina Krog, Knut Hamsun, Arnulf Øverland og Berit Ås. Åtte utvalgte forfattere og samfunnsdebatanter som på ulikt vis påvirket sin samtid gjennom foredrag og taler. Hør ordene deres på nytt fra Litteraturhusets talerstol, når de nå leses av noen av våre dyktigste skuespillere.
Endelig høst på Litteraturhuset
(Publisert 18. aug 2015)
Knausgård, Beevor, Holst med flere.
Karl Ove Knausgård, Antony Beevor, Hanne-Vibeke Holst, Teju Cole, Thorvald Steen, Åsa Linderborg, Vigdis Hjorth og Helga Flatland er blant gjestene som kommer til Litteraturhuset fram til oktober. Det nye høstprogrammet som slippes i dag byr på alt fra nordisk råds-nominerte forfattere til Mayhem. I Litteraturhusets nye serie «Som sagt» er det dessuten mulig å høre berømte taler fra kulturhistorien på nytt, slik de engang ble holdt.
Ian McEwan, kropp, konsert og Hans Børli
(Publisert 8. jun 2015)
Sommeren har kommet til Litteraturhuset
Den store engelske romankunstneren Ian McEwan kommer på et etterlengtet gjenbesøk i august. Det blir kropp og konsert med Kristina L. Iversen, Eline Lund Fjæren, Tina Åmodt og Kaja Gunnufsen 24. juni, mens Frida Ånnevik, Morten Qvenild og resten av bandet In The Country 7. august snakker og spiller Hans Børli.
Gullboken 2015 til Litteraturhuset
(Publisert 5. jun 2015)
Pris til Litteraturhusets barnerom
Åpent barnerom er vinneren av «Årets markeds- eller formidlingtiltak», Gullboken 2015!
Sommer på Litteraturhuset
(Publisert 20. mai 2015)

Litteraturhusets sommerprogram blir å finne i hyller og på nett mandag 8. juni. Og det er verdt å vente på!
Hallo Balkan!
(Publisert 28. apr 2015)
Litteratur fra Serbia, Kroatia og Bosnia-Hercegovina 6.-10. mai
I år er det tjue år siden Bosniakrigen ble avsluttet. Hvordan preger det den balkanske samtidslitteraturen? Hvilke forfattere leder an, og hva skriver de om? I løpet fem dager fra 6. til 10. mai setter Litteraturhuset fokus på ny litteratur fra Balkan.
Åpningstider i mai
(Publisert 23. apr 2015)

Litteraturhusets administrasjon holder stengt alle helligdager og høytidsdager i mai og juni. Kafe Oslo og Tanum Litteraturhuset har reduserte åpningstider som kan sees under.
Ny europeisk litteratur på Litteraturhusets vårprogram
(Publisert 23. mar 2015)
Josefine Klougart, Judith Hermann og Édouard Louis
Litteraturhusets vårprogram preges av yngre europeiske stemmer fra Danmark, Tyskland, Frankrike og flere unge, toneangivende forfattere fra Balkan. Fra Storbritannia kommer Sarah Waters og Helen Macdonald, og Bård Tufte Johansen og Knut Nærum er blant gjestene på programmet for barn.
Åpningstider i påsken
(Publisert 13. mar 2015)

Litteraturhusets administrasjon er stengt fra og med mandag 30. mars til og med mandag 6. april (2. påskedag). Kafe Oslo og bokhandelen holder åpent til og med 31. mars, før de stenger i påskedagene. Nytt program for april, mai og juni lanseres uken før påske.
Suzanne Brøgger og Vigdis Hjorth
(Publisert 10. mar 2015)
Utsolgt arrangement strømmes på afteposten.no
Når to av Nordens mest markante forfattere møtes, er det ikke nok plass på Litteraturhuset til alle publikummerne som ønsker å høre samtalen. Arrangementet med Suzanne Brøgger og Vigdis Hjorth onsdag 11. mars har vært utsolgt i lang tid. Det er fortsatt svært stor pågang fra publikum, og vi har inngått et samarbeid med Aftenposten om direkte strømming av samtalen.
Verden etter Charlie og jødene i den islamske verden
(Publisert 16. feb 2015)
Saladindagene 2015 | 2.-5. mars
Hva er det som kjennetegner jødenes historie i den islamske verden? Det spørsmålet danner utgangspunktet for de sjuende årlige Saladindagene på Litteraturhuset, som fokuserer på et mindre kjent, men desto mer aktuelt kapittel av Midtøstens historie. De jødiske samfunnene i Irak og Egypt er blant de eldste i verden. Hva har kjennetegnet forholdet mellom jøder og muslimer gjennom historien og hva kan denne historien si oss i dag?
Stort Europa-engasjement på Litteraturhuset
(Publisert 16. jan 2015)
Sea Change | Fotodokumentarutstilling til 1. februar
Over 2000 publikummere gjestet Litteraturhusets program om «Det nye Europa» denne uken. Konferansen – med gjester som Geert Maak, Silvia Avallone og Simen Ekern – åpnet den internasjonale fotodokumentarutstillingen Sea Change. Tretten ledende fotografer fra tretten europeiske land har dokumentert hverdagen til europeisk ungdom over to år. Utstillingen er åpen hver dag fram til 1. februar, før den sendes videre til blant annet Berlin, Salzburg, Wien og London.
Sea Change: Det nye Europa
(Publisert 9. des 2014)
Utstilling og åpningskonferanse på Litteraturhuset 12.–15. januar 2015
Hva innebærer det å være ung i Europa i dag? Det spørsmålet er utgangspunktet for dokumentarfotoprosjektet Sea Change, som vises i en stor utstilling på Litteraturhuset i perioden 12. januar til 1. februar. Utstillingsåpningen markeres med fire dager med foredrag, debatt og samtaler under overskriften Det nye Europa.
Vinter 2015
(Publisert 7. jan 2015)
Program for januar, februar og mars
Suzanne Brøgger, Torgny Lindgren, Alaa Al Aswany, Sara Stridsberg, Sylfest Lomheim og mye mer på Litteraturhusets vinterprogram.
Ytringsfriheten under angrep
(Publisert 8. jan 2015)
Debatt på Litteraturhuset lørdag 10. januar kl. 16.
Lørdag 10. januar kl. 16.00 arrangerer Litteraturhuset i samarbeid med Fritt Ord og Norsk PEN debatt som markering mot terrorangrepet på Charlie Hebdos redaksjonslokaler i Paris onsdag denne uka.
Del denne siden på:
Print

Kafe Oslo
tlf: 21 54 85 71
man - tor 10.00 - 00.30
fre - lør 10.00 - 02.00
søndag 12.00 - 20.00

Tanum Litteraturhuset
tlf: 23 69 10 80
man - fre 11.00 - 20.00
lørdag 10.00 - 17.00
søndag 12.00 - 16.00