Information in English
Litteraturhuset
Lang vei hjem
Lang vei hjem

Jason Timbuktu Diakité og Mustafa Can

Onsdag 18. januar kl. 1900, Wergeland
50,- (OVERFØRING)
Arrangør: Litteraturhuset
Kjøp billetter

ARRANGEMENTET ER UTSOLGT I HOVEDSALEN. HER KAN DU KJØPE BILLETTER TIL VIDEOOVERFØRING I AMALIE SKRAM. 

Hvor er hjemme, når det landet som skal være ditt ikke tilbyr deg noe å speile deg i, og når faren din lengter til sine egne røtter i Harlem?

Jason Timbuktu Diakité har fått hele Skandinavia til å synge Skåne-dialekt med gladlåter som «Det löser sej» og «Kapitulera». Han har solgt til gull både i Sverige og i Norge og har mottatt hele syv Grammiser. Han er imidlertid også en skarp og smart stemme i den svenske samfunns- og rasismedebatten.

Nå har Diakité begått biografien som på svensk har fått tittelen En droppe midnatt. Også den norske oversettelsen er klar, En dråpe midnatt.
Det er familiehistorien hans som portretteres, og fortellingen løper over flere generasjoner. Lange linjer trekkes fra slavetilværelse i USA til Diakités egen oppvekst i den veldig hvite universitetsbyen Lund. Hvilken vei tar man hjem når begge foreldrene er amerikanere, mens du er oppvokst i Sverige? Når mor er hvit, far er svart og man selv opplever å bli behandlet som et fremmedelement i det landet man skal kalle sitt?

Bokprosjektet startet etter at Mustafa Can leste Jasons manus til radioprogrammet Sommer i P1. Etter å ha lest noen setninger sa Can "Här har du frön till en hel bok". Can ble førsteleser og etter hvert tekstbearbeider. Nå møtes Jason Timbuktu Diakité og Mustafa Can til samtale.

FOTO: Therese Öhrvall. Bearbeidet Gladesigner


Arrangør og tekst: Litteraturhuset
For spørsmål om innhold, deltakere eller eventuelt billettsalg, ta kontakt direkte med arrangør.
Del denne siden på: Legg til i kalender
Print

Kafe Oslo
tlf: 21 54 85 71
man - tor 10.00 - 00.30
fre - lør 10.00 - 02.00
søndag 12.00 - 20.00

Tanum Litteraturhuset
tlf: 23 69 10 80
man - fre 11.00 - 20.00
lørdag 10.00 - 17.00
søndag 12.00 - 16.00