Information in English
Litteraturhuset
Den lyse katastrofen
Den lyse katastrofen

Linda Boström Knausgård og Linn Ullmann

Onsdag 8. februar kl. 1900, Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset
Kjøp billetter

Vi har endelig fått bekreftet ny dato for arrangementet med Linda Boström Knausgård og Linn Ullmann. Opprinnelig dato var 8. februar i år, og ny dato blir altså onsdag 31. mai kl 17.00 (merk klokkeslettet!).

Alle med billett til 8. februar har automatisk plass 31. mai. Gi oss beskjed innen 30. april dersom datoen ikke passer eller du av andre grunner vil få billetten refundert. For spørsmål om refundering av billetter, send en epost til post@litteraturhuset.no eller ta kontakt med adminstrasjonen, som er åpen 10-15 mandag til fredag.  

 

Vi är en ljus familj kunde hon säga, min mor, fastän pappa bara låg där på sängen och stirrade in i väggen medan han levde. Var är ljuset? frågade jag henne med ögonen.

Ellen er elleve år og har sluttet å snakke. Hun bor i en stor leilighet i Stockholm med moren og storebroren som hun er litt redd for. Faren er død, etter at Ellen spurte Gud om å ta livet av ham. En gang var de fire en familie med piknikkurv. Moren, skuespiller med suksess, var kledd som om det alltid var kamera til stede. Barna og virkeligheten var publikum. Nå er de alle på randen av katastrofe.

Novellesamlingen Grand mal fra 2011 regnes som Linda Boström Knausgårds litterære gjennombrudd. Nå kommer hun med sin andre roman, med tittel Velkommen til Amerika, som ble nominert til Augustprisen for Årets svenske skjønnlitterære bok. Den norske oversettelsen er ved Monica Aarsprong.

Hvem er vi når vi ikke lenger lar språket konstituere oss? Hvem er en skuespiller når hun prøver seg i verdens kanskje mest krevende og klisjéfylte rolle, den som noens mamma?

Böstrøm Knausgårds møter fofratterkollega Linn Ullmann til samtale.


FOTO: Christina Ottosson Öygarden. Bearbeidet Gladesigner


Arrangør og tekst: Litteraturhuset
For spørsmål om innhold, deltakere eller eventuelt billettsalg, ta kontakt direkte med arrangør.
Del denne siden på: Legg til i kalender
Print

Kafe Oslo
tlf: 21 54 85 71
man - tor 10.00 - 00.30
fre - lør 10.00 - 02.00
søndag 12.00 - 20.00

Tanum Litteraturhuset
tlf: 23 69 10 80
man - fre 11.00 - 20.00
lørdag 10.00 - 17.00
søndag 12.00 - 16.00