Information in English
Litteraturhuset
UTSATT Den lyse katastrofen
UTSATT Den lyse katastrofen

Linda Boström Knausgård og Linn Ullmann

Onsdag 8. februar kl. 1900, Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Arrangementet er dessverre utsatt på grunn av sykdom. Vi beklager på det sterkeste.

Vi forsøker i første omgang å flytte arrangementet. I så fall vil kjøpte billetter kunne brukes på ny dato. De som ikke ønsker å beholde billetten kan få den refundert.

Billetter kjøpt i Litteraturhusets administrasjon refunderes til verdikort som kan benyttes ved kjøp av billetter til andre arrangementer i regi av Litteraturhuset. Send en epost til post@litteraturhuset.no med kopi av billetten eller oppgi billettnr, i tillegg til din postadresse. 

For spørsmål om refundering av billetter, send en epost til post@litteraturhuset.no eller ta kontakt med adminstrasjonen, som er åpen 10-15 mandag til fredag. Ny dato for arrangement vil bli annonsert på våre nettsider og i nyhetsbrev så snart det er klart. 

 

 

Vi är en ljus familj kunde hon säga, min mor, fastän pappa bara låg där på sängen och stirrade in i väggen medan han levde. Var är ljuset? frågade jag henne med ögonen.

Ellen er elleve år og har sluttet å snakke. Hun bor i en stor leilighet i Stockholm med moren og storebroren som hun er litt redd for. Faren er død, etter at Ellen spurte Gud om å ta livet av ham. En gang var de fire en familie med piknikkurv. Moren, skuespiller med suksess, var kledd som om det alltid var kamera til stede. Barna og virkeligheten var publikum. Nå er de alle på randen av katastrofe.

Novellesamlingen Grand mal fra 2011 regnes som Linda Boström Knausgårds litterære gjennombrudd. Nå kommer hun med sin andre roman, med tittel Velkommen til Amerika, som ble nominert til Augustprisen for Årets svenske skjønnlitterære bok. Den norske oversettelsen er ved Monica Aarsprong.

Hvem er vi når vi ikke lenger lar språket konstituere oss? Hvem er en skuespiller når hun prøver seg i verdens kanskje mest krevende og klisjéfylte rolle, den som noens mamma?

Linn Ullmanns siste roman, De urolige, handlet i likhet med Böstrøm Knausgårds bok om relasjoner i en kunstnerfamilie. Nå møtes de to på Litteraturhusets scene.

FOTO: Christina Ottosson Öygarden. Bearbeidet Gladesigner


Arrangør og tekst: Litteraturhuset
For spørsmål om innhold, deltakere eller eventuelt billettsalg, ta kontakt direkte med arrangør.
Del denne siden på: Legg til i kalender
Print

Kafe Oslo
man - tor 10.00 - 00.30
fre - lør 10.00 - 02.00
søndag 12.00 - 20.00

Tanum Litteraturhuset
man - fre 11.00 - 20.00
lørdag 10.00 - 17.00
søndag 12.00 - 16.00