Information in English
Litteraturhuset
De norske Syria-farerne
De norske Syria-farerne

Demian Vitanza, Åsne Seierstad og Aage Storm Borchgrevink

Onsdag 15. februar kl. 1900, Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

ARRANGEMENTET ER DESSVERRE UTSOLGT.

Arshan Mubarak Ali, som opprinnelig skulle deltatt i samtalen, har dessverre måttet melde avbud. Samtalen blir derfor mellom Åsne Seierstad, Demian Vitanza og Aage Borchgrevink.

Hvilke skritt fører Tariq fra barneårene i Halden til Syria-fronten som hellig kriger? Hva har gått galt når to søstre fra Kolsås velger å reise til IS-kalifatet i Syria for å skape seg et nytt hjem?

Forfatter og journalist Åsne Seierstad er aktuell med utgivelsen To søstre. Her følger vi de to tenåringene Ayan og Leila som rømmer fra familien i Norge for å gi sitt bidrag til den muslimske verdenskampen. Faren reiser etter, alle krefter settes inn på å få dem med hjem, men det blir ingen
lykkelig slutt.

Forfatter og dramatiker Demian Vitanza ble kjent med en returnert syriafarer da han var skrivelærer i fengsel. Etter det har han vært over hundre timer på besøk for å lytte til den innsatte. I sin tredje roman, Dette livet eller det neste, forteller Vitanza Tariqs historie, basert på den innsattes liv. Vi får høre om hans streben etter å finne sin plass, først i Norge under oppveksten, og senere, som fremmedkriger i Syria.

Arshad Mubarak Ali er skribent og tilknyttet nettstedet minareten.no, og har blant annet har engasjert seg i hvordan man kan forebygge radikalisering av ungdom. Ali har bakgrunn fra AUF og overlevde Utøya-terroren i 2011.

Aage Storm Borchgrevink er kritiker og forfatter og fikk i 2012 Kritikerprisen for sin bok om 22. julitragedien. Nå møtes de fire til samtale om unge nordmenn i ekstrem kamp for Allah.
 
ILL.: Fra omslaget til Dette livet eller det neste av Demian Vitanza. Bearbeidet Gladesigner


Arrangør og tekst: Litteraturhuset
For spørsmål om innhold, deltakere eller eventuelt billettsalg, ta kontakt direkte med arrangør.
Del denne siden på: Legg til i kalender
Print

Kafe Oslo
tlf: 21 54 85 71
man - tor 10.00 - 00.30
fre - lør 10.00 - 02.00
søndag 12.00 - 20.00

Tanum Litteraturhuset
tlf: 23 69 10 80
man - fre 11.00 - 20.00
lørdag 10.00 - 17.00
søndag 12.00 - 16.00