Information in English
Litteraturhuset
Begeistring og alvor
Begeistring og alvor

Tor Åge Bringsværd og Ragnar Hovland

Onsdag 5. april kl. 1900, i Wergeland
90,- / 60,-
Arrangør: Litteraturhuset
Kjøp billetter

Vi har alle et forhold til Ruffen, Karsten og Petra eller romanserien Gobi. I femti lekne, utforskende og arbeidsomme år har Tor Åge Bringsværd boltret seg i myter og eventyr, religiøst stoff og «urtekster». Han har skrevet sci-fi og fabelprosa, essaysamlinger, romaner for voksne og en lang rekke bildebøker for de minste, som han behandler med største alvor. Nå gjør han opp status, i essaysamlinga som har fått tittelen Veneziansk spaserstokk med elefanthode. 4. Råk. «Siden jeg nærmer meg de ustøe åtti-årene, tenkte jeg opprinnelig å kalle boken Rullator», skriver Bringsværd i innledninga. Men den endelige tittelen kom etter et uheldig fall, som takk til hans gode venn og forfatterkollega Jon Bing, som forærte ham nettopp en flott stokk så han skulle holde seg på beina videre.


I likhet med Bringsværds tidligere essaysamlinger speiler Veneziansk spaserstokk forfatterens bredt anlagte begeistring, kunnskapstørst og nysgjerrighet. Her kan du lese om Marco Polos reiser, de gåtefulle bukseselene til Kristoffer Robin, myter og eventyr fra Grønland, forfatterens personlige betraktninger om hundens språk og om forholdet mellom George Sand og Chopin. Blant annet.


Ragnar Hovland har også et rikt, fabulerende og humoristisk forfatterskap bak seg med bøker for både barn, ungdom og voksne. Denne kvelden leder han samtalen med Bringsværd om fortellerglede og kjærlighet til myter og litteratur.


Arrangør og tekst: Litteraturhuset
For spørsmål om innhold, deltakere eller eventuelt billettsalg, ta kontakt direkte med arrangør.
Del denne siden på: Legg til i kalender
Print

Kafe Oslo
tlf: 21 54 85 71
man - tor 10.00 - 00.30
fre - lør 10.00 - 02.00
søndag 12.00 - 20.00

Tanum Litteraturhuset
tlf: 23 69 10 80
man - fre 11.00 - 20.00
lørdag 10.00 - 17.00
søndag 12.00 - 16.00