Information in English
Litteraturhuset
Alle ting smuldrer
Alle ting smuldrer

Jonathan Safran Foer og Bjørn Gabrielsen

Onsdag 16. august kl. 1900, Wergeland
90,- / 60,-
Arrangør: Litteraturhuset
Kjøp billetter

«Det var et skrik som hadde bygd seg opp i ham gjennom seksten års ekteskap og fire tiårs levet liv og fem årtuseners historie – et skrik som var rettet mot henne, men også mot alle levende og døde, men først og fremst mot ham selv.» 

Alt fast og etablert smuldrer i Jonathan Safran Foers nye roman Her er jeg,som denne høsten er ute på norsk i Kyrre Haugen Bakkes oversettelse.Det jødisk-amerikanske ekteparet Jacob og Julia opplever at både forholdet deres og ritualene de har bygget familielivet sitt over, gradvis tømmes for betydning. Romanen lar trivielle dialoger stå side om side med dypt eksistensielle spørsmål, hvor alle på en eller annen måte flykter fra realitetene. Eldstesønnen Sam som snart skal stå Bar Mitzvah, flykter inn i en alternativ spillverden, hvor han bygger virtuelle synagoger for så å sprenge dem i lufta.

Så inntreffer det ufattelige: Israel blir angrepet og lider et knusende krigsnederlag, og Jacob befinner seg i en dyp identitetskrise, både som ektemann, far og jøde.

Jonathan Safran Foer fikk mye oppmerksomhet for sin debutroman Alt blir klart og betydelig. I 2006 kom romanen Ekstremt høyt og utrolig nært, som senere ble filmatisert, og i 2010 kom sakprosautgivelsen Å spise dyr. Her er jeg er hans tredje roman, hvor han utleverer og kritiserer sin egen samtid og den kulturelle middelklassen han selv tilhører med satirisk brodd. Han møter forfatter og journalist Bjørn Gabrielsen til samtale.

Arrangementet foregår på engelsk. 


Arrangør og tekst: Litteraturhuset
For spørsmål om innhold, deltakere eller eventuelt billettsalg, ta kontakt direkte med arrangør.
Del denne siden på: Legg til i kalender
Print

Kafe Oslo
tlf: 21 54 85 71
man - tor 10.00 - 00.30
fre - lør 10.00 - 02.00
søndag 12.00 - 20.00

Tanum Litteraturhuset
tlf: 23 69 10 80
man - fre 11.00 - 20.00
lørdag 10.00 - 17.00
søndag 12.00 - 16.00