Information in English
Litteraturhuset
Faste arrangementer
Faste arrangementer

Onsdagskvelder
Onsdag er Litteraturhusets egen arrangementsdag. Da inviterer vi norske og utenlandske forfattere til lesing og samtale, lager temakvelder og holder debatter. Det blir god stemning, kjente og mindre kjente forfatternavn, store og små diskusjoner og selvfølgelig litteratur. I alle former. Velkommen.

Nærlesning
En fredag i måneden inviterer vi til nærlesning i Kjelleren. Da åpner vi en bok, et tema, en litterær teori eller finner fram en støvete forfatter fra bokhylla og forsøker å komme nært innpå selve teksten og språket.

Lørdagsforedraget
Utvalgte lørdager presenterer Litteraturhuset populærvitenskapelige og essayistiske foredrag. Lørdagsforedragene starter kl. 15.00. Arrangementene inngår i Litteraturhusets satsning Folkeopplysning og er støttet av DNB.

Åpen mikrofon

Noen fredager i året er Litteraturhusets mikrofon åpen for alle som ønsker å benytte seg av den. Kommende forfattere, fortellere og kåsører kan lese eller opptre i inntil tre minutter. Vi legger ut påmeldingsliste i Kjelleren én time før arrangementsstart, og så er det førstemann til mølla.

Snikkikk
Av og til vil det dukke opp forfattere på Litteraturhuset som leser fra sine ennå uutgitte bøker. Noen ganger kan det dreie seg om en bok som kommer neste måned, andre ganger får man snikkikke inn i en bok som publiseres først om et år eller kanskje lenger fram i tid.

Historisk søndag
Søndager er en spesielt hyggelig dag for historieinteresserte på Litteraturhuset. På Historisk søndag kan man ta seg en kaffekopp og høre et foredrag om nær og fjern fortid. Arrangementet begynner kl. 13.00 og er et samarbeid mellom Tanum bokhandel og Litteraturhuset. Arrangementene inngår i Litteraturhusets satsning Folkeopplysning og er støttet av DNB.

Nachspielforedrag
Noen fredager kl. 21.00 prøver vi å gjenskape den autentiske nachspielstemning og lar entusiastiske mennesker snakke uavbrutt og i fortrolighet om en musiker, artist eller kulturpersonlighet som han eller hun har et spesielt lidenskapelig forhold til.


Del denne siden på:
Print

Kafe Oslo
tlf: 21 54 85 71
man - tor 10.00 - 00.30
fre - lør 10.00 - 02.00
søndag 12.00 - 20.00

Tanum Litteraturhuset
tlf: 23 69 10 80
man - fre 11.00 - 20.00
lørdag 10.00 - 17.00
søndag 12.00 - 16.00