Litteraturhusets beboereUtsmykning i trappegangen på Litteraturhuset

Skriveloftet

Skriveloftet ligger i Litteraturhusets toppetasje og rommer skribentkontor og skriveplasser. Her er også et fellesområde med sofagruppe, spisebord med stoler, kjøkkenkrok og toaletter. Skriveloftet skal være et sted for skriving så vel som sosialt samvær med andre forfattere og skribenter.
Alle som arbeider med litteraturrelaterte prosjekter kan sende inn søknad om plass på Skriveloftet. Søknaden må begrunnes og inneholde personalia samt beskrivelse av arbeid/prosjekt. Søknadsskjema finner du på toppen av siden.

Skriveloftet rommer 45 skriveplasser i åpent landskap. Hele etasjen har trådløst nettverk som fritt kan benyttes. Skriver og kopimaskin er også tilgjengelig. Plassene fungerer etter førstemann til mølla prinsippet, de enkelte plasser er altså ikke personlige.

Tilbudet er gratis, med unntak av 200,- for registrering og nøkkelkort (gjelder også ved ny registrering av tidligere brukere). Mistet kort kan erstattes for 200,-.

 

Skribentkontor og munkeceller

Skribentorganisasjonene Norske Barne- og ungdomsforfattere NBU, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening NFF, Den norske Forfatterforening DnF, Dramatikerforbundet og Oversetterforeningen disponerer kontor og munkecelle til sine medlemmer. I tillegg disponerer Kritikerlaget en munkecelle. Medlemmer kan søke om disse kontorplassene direkte til sin respektive organisasjon.

Medlemmer av ovennevnte organisasjoner får automatisk tilgang til de åpne skriveplassene ved henvendelse til tone@litteraturhuset.no.