22. juli

bookmark

Åsne Seierstad og Carsten Jensen

onsdag 27. november 2013, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Tone hadde vippet luggen ut og bakover med krølltang, akkurat som hun blonde i Charlie’s Angels. Gunnar hadde hockeysveis, kort på sidene, langt og lett bølget i nakken.

Åsne Seierstad har skrevet boka En av oss. Før har hun skrevet om krigs- og terrorhandlinger begått på fremmed jord, i Afghanistan, Irak, Serbia. Denne gangen har landets mest profilerte reportasjejournalist holdt seg hjemme. Det er norsk sorg og smerte, norske ofre og en norsk gjerningsmann hun skriver om i sin siste bok.

Tone og Gunnar Sæbø er to av dem som nå får sin historie ført i pennen av Seierstad. De mistet sønnen på Utøya noen få dager før han skulle fylt 19 år. Det handler om Kjærlighetsstien og pumpehuset når ungdommer ikke flørter og tuller der lenger, men ligger helt stille, og om regjeringskvartalet etter at støvet har lagt seg. I Danmark var forfatteren Carsten Jensen, en av våre naboers skarpeste og viktigste samfunnsdebattanter, en av dem som skrev mye om 22. juli. Nå møter han Åsne Seierstad på Litteraturhuset til samtale om den svarteste dagen i nyere norsk historie.