5 forfattere med temaer fra nordFoto: Forlaget

5 forfattere med temaer fra nord

bookmark

tirsdag 22. oktober 2019, kl. 18:00 til kl. 20:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Čálliid Lágádus

Inngang: Gratis

Denne kvelden presenteres 5 forfattere med temaer fra nord:

ELLEN THORSDALEN: Mors døtre, roman (2018)

ODD MARAKATT SIVERTSEN: Galskapens farge, roman (2018)

PER LARS TONSTAD: Aldri så galt at det ikke kan bli verre, roman (2019).

MARIE KVERNMO: Møtet, roman (2019)

KARIN BJØRSET PERSEN: Heksetriaden, roman (2019).

 

Om forfatterne: 

Ellen Torsdalen, født i 1951 i Skibotn i Nord Troms, bosatt i Grimstad kommune. Faren kunne kvensk, moren samisk, søskenflokken lærte norsk. Hun tok realistutdannelse, senere tok hun logopedi. Tidligere utgitt: Gunnhild og kjempetorsken, 2002, Stiletthælen som knakk, 2008.

Odd Marakatt Sivertsen, født i 1947 i Kåfjord i Nord-Troms , bosatt i Nannestad i Akershus. Utdannet lektor og bildekunstner. Har tidligere gitt ut romanen Med havet i hånden, 2008.

Per Lars Tonstad, født i 1955 på Jæren, har fartet på kryss og tvers av Nordkalotten i over 40 år. Han kjenner også det nordlige Russland svært godt etter mange reportasjeturer på Kola-halvøya og helt øst til Tsjukotka ved Beringstredet. Tonstad har utgitt en rekke dokumentarbøker.

Marie Kvernmo, født 1966, samisk frilans sceneartist og foredragsholder, bosatt i Alta. Utdannet innenfor drama, teater, joik, samisk språk og kultur, og har en master i urfolksfilosofi. Har opptrådt på nasjonale og inter-nasjonale scener som sanger og skuespiller. Møtet er hennes første roman, og første i serien Til dagen jeg dør.

Karin Bjørset Persen, født i 1967 i Soknedal, Trøndelag, flyttet til Finnmark i 1992. Bor i Lakselv, norsklærer ved Lakselv videregående skole. «Ettersom jeg har bodd halvt om halvt i Trøndelag og Finnmark syns jeg det er stas å skrive en bok med handling fra begge fylkene», sier forfatteren om boken.