Å rapportere fra Afghanistan

bookmark

IR-prisvinner Kristin Solberg forteller

søndag 11. mai 2014, kl. 18:00

Sal: Nedjma

Arrangør: Internasjonal reporter

Inngang: Gratis

Internasjonal reporter inviterer til utdeling av årets IR-pris og foredrag av vinneren Kristin Solberg. Prisen er en anerkjennelse for et journalistisk produkt som på en innsiktsfull, overraskende og engasjerende måte har kastet lys over et internasjonalt tema. Solberg vant med sin reportasje «Burkaen er usynlighetskappen som gjør reisen mulig» fra Afghanistan. Les den på Aftenpostens nettsider her

Årets vinner ble annonsert under Skup-konferansen, men Solberg var da i Syria og kunne ikke motta prisen. Søndag er hun i Oslo, og vil fortelle om hvordan det er å arbeide journalistisk i konfliktområder over lang tid.

Juryens omtale av reportasjen:
Denne reportasjen er Aftenpostens korrespondent Kristin Solberg sitt farvel til Afghanistan. Gjennom en personlig beretning som bygger på Solbergs egne erfaringer oppsummerer hun sentrale sider ved den politiske og sosiale utviklingen i landet. Hennes kompromissløse blikk for kvinner og barn, deres daglige kamp for overlevelse og skolegang, og ikke minst deres rolle som politisk argument på ulike sider i konflikten, gir rom for både følelser og ettertanke. Solberg kombinerer et lett tilgjengelig journalistisk språk med en rik og mangefasettert historie. I reportasjen møter vi en engasjert og modig reporter som bruker både tro og tvil for å tegne et sterkt menneskelig og analytisk portrett av Afghanistan.

 Arrangementet er gratis og åpent for alle.