Å sette sammen bitene – de utsatte barna

Å sette sammen bitene – de utsatte barna

bookmark

Saklig søndag med Martin Eia-Revheim

søndag 27. mars 2022, kl. 13:00 til kl. 14:00

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Norli Litteraturhuset og Litteraturhuset

Inngang: Gratisbilletter legges ut mandag 21. mars

Det er dessverre mange barn som lever med alvorlig omsorgssvikt og vold i hverdagen. Men, selv om de skadede barna er rundt oss hver dag – i hver skoleklasse, i hvert nabolag og på enhver arbeidsplass – kan deres skjebne ofte fortone seg som ganske usynlig for menneskene rundt, om man ikke ser etter.

Martin Eia-Revheim er forretningsmann og kulturarbeider. Han har blant annet etablert klubbscenen Blå, ledet Kongsberg jazzfestival og vært orkestersjef i Kringkastingsorkestret. Han er nå ansatt i Sparebankstiftelsen DNB som hussjef for kulturhuset Sentralen i Oslo.

I sin bok Å sette sammen bitene forteller han om sin oppvekst med en voldelig og uberegnelig far. Ingenting av dette ble oppdaget. Boken handler mest av alt om sønnens kamp ut av fars skygge, men den handler også om det ambivalente i et slikt forhold. Ingen foreldre er demoner, og det er nettopp forholdet mellom gode og dårlige minner som gjør barn usikre i sitt ønske om å reparere relasjonen, en kamp mange kjemper helt til det er for seint.

Møt Martin Eia-Revheim i samtale med spesialpsykolog og en av landets fremste på traumeforskning, Mari Bræin.