Tittel?

Å skrive i eksil

bookmark

Daniel Mendelsohn og Helge Jordheim

onsdag 25. august 2021, kl. 19:00 til kl. 20:30 – Avlyst

Arrangementet er dessverre avlyst grunnet logistiske utfordringer. The event is cancelled due to logistical challenges.

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billettsalget starter 9. august kl. 10.00

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Hvordan former verden rundt oss historiene vi forteller om den? Det er et av de sentrale spørsmålene Daniel Mendelsohn utforsker i sin siste bok, som nå er ute på norsk i Christian Rugstads oversettelse.

I Tre ringer tar Mendelsohn for seg tre forfattere som alle skrev sine hovedverker i eksil: Erich Auerbach, som flyktet fra Hitlers Tyskland; François Fénelon, som ble forvist til Cambrai av kong Ludvig XIV; og W. G. Sebald, som levde i selvvalgt eksil i England. Hvilken betydning hadde eksilet for skrivingen?

Mendelsohn tar leseren med på en reise gjennom Europas kulturhistorie, og inn i hans eget tunge arbeid med to av hans tidligere bøker: Forsvunnet, der han følger sine familiemedlemmers skjebne i holocaust, og memoarboka En odyssé. En far, en sønn og et epos, som beskriver farens siste leveår.

Daniel Mendelsohn er professor i klassisk litteratur, en anerkjent kritiker og forfatter av en rekke prisbelønte bøker. På Litteraturhuset møter Mendelsohn professor i kulturhistorie ved Universitetet i Oslo, Helge Jordheim, til samtale.