GuttastemningFoto: Cineuropa (Bruusgaard), Baard Henriksen/Oktober forlag (Haagensen)

Guttastemning

bookmark

Nils-Øivind Haagensen og Guro Bruusgaard

søndag 5. september 2021, kl. 14:00 til kl. 15:00

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratisbilletter legges ut 1. september kl. 9.00

Han hater menn som ringer og forlanger å vite hvor hun har vært. Han hater menn som sovner i døråpninger og våkner og tror de er forsmådd. Og han hater at forsmådde menn er i stand til hva som helst. Og han hater at det er derfor verden er som den er.
(Fra Sangria i parken, Nils-Øivind Haagensen)

Mannsrollen er i endring i det likestilte Norge. Hvordan balansere tradisjonelle maskulinitetsideal med den myke, feministiske mannen? Hvordan forholde seg til tap av privilegier og manglende definisjonsmakt? Hovedpersonene i Nils-Øivind Haagensens nye roman Sangria i parken og i Guro Bruusgaards film Han strever alle med disse spørsmålene på ulike vis.

Nils-Øivind Haagensen er forlegger og forfatter av en rekke kritikerroste bøker, og vinner av blant annet Sultprisen og Kjell Holms kulturpris. Med høstens roman Sangria i parken gir han oss en nødvendig utforskning av #metoo sett fra menns ståsted.

Guro Bruusgaard er regissør og manusforfatter. I år kom spillefilmdebuten hennes, Han, som fikk god mottakelse av kritikerne. Her følger vi en gutt og to menn gjennom et døgn preget av ydmykelser og utenforskap.

Nå møter Haagensen og Bruusgaard forfatter Eivind Hofstad Evjemo til samtale om maskulinitet, makt og mannsrollen i 2021.