Åpent møte om millitær spenning i Nordområdene og NatoFoto: Stopp NATO

Åpent møte om militær spenning i Nordområdene og Nato

bookmark

Foredrag og debatt

torsdag 4. april 2019, kl. 19:00 til kl. 21:00

Sal: Skram

Arrangør: Stopp NATO

Inngang: Gratis

Del 1. Atomopprustning i Nordområdene og Norge ved journalist Bård Wormdal

Bård Wormdal er journalist i NRK, og har bodd mesteparten av sitt voksne liv i Vadsø. Han har i lang tid undersøkt og reist spørsmål om hva de hemmelige tjenestene i Øst-Finnmark egentlig sysler med. Han har også stilt spørsmål om internasjonal krigsbruk av verdensrommet, og hvordan Norge er involvert. Bård Wormdal har utgitt to bøker: Satellittkrigen og Spionbasen.

Del 2. Nei til krig – Nei til Nato

Seher Aydar (Rødt Stortingsgruppe), Petter Eide (SVs Stortingsgruppe) og Kristine Mollø-Christensen fra Stopp Nato innleder til debatt.

I forbindelse med at Nato i ble opprettet for 70 år siden, er det en internasjonal kampanje med slagordet “No to War – No to Nato”.  I Norge er det en forsvarspolitisk debatt som i svært liten grad stiller seg kritisk til Nato-medlemskap. Dette skjer samtidig som “fredsnasjonen” Norge diskuterer opprustning, tillater flere utenlandske soldater på norsk jord, avholder gigantiske Nato-øvelser og Jens Stoltenberg framstår mer og mer som et talerør for et amerikansk våpenindustrielt kompleks.

Hva skal til for å bygge en folkebevegelse mot krig? Er det viktig å knytte kamp for fred og kamp mot atomvåpen med kamp mot NATO? Hvordan gjøre det?