Apokalypse nå: en fremtid uten antibiotika?

bookmark

Paneldebatt om utfordringene ved antibiotikaresistens

torsdag 6. november 2014, kl. 18:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: UAEM Norge

Inngang: Gratis

Over hele verden ser vi en økende resistens mot antibiotika som brukes til å behandle alvorlige infeksjonssykdommer. Det snakkes om en post-antibiotika era, hvor vanlig lungebetennelse og urinveisinfeksjoner som i dag lett kan kureres ved hjelp av antibiotika, igjen kan bli dødelige. Vi risikerer å stå i samme situasjon som vi nå ser med Ebola; uten annen behandling enn støtteterapi, krysse fingrene og håpe på det beste.

Studentorganisasjonen Universities Allied for Essential Medicines inviterer til paneldebatt om hvordan man må møte fremtidens utfordringer med økende antibiotikaresistens.

Dag Berild er overlege ved Infeksjonsmedisinsk avdeling ved Oslo universitetssykehus og førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo. Berild har forsket på antibiotikbruk og resistensutvikling i 20 år, og leder forskningsgruppen Rasjonell antibiotikabehandling.

John-Arne Røttingen er divisjonsdirektør for smittevern ved Folkehelseinstituttet, og professor ved Universitetet i Oslo og Harvard.

Åge Nærdal er administrerende direktør i GlaxoSmithKline (GSK) Norge. GSK er blant verdens største legemiddelfirma. De jobber for tiden med utvikling av en Ebola-vaksine.

Marius Trøseid er feltarbeider for Leger Uten Grenser. Han forsker på HIV ved Oslo Universitetssykehus.