Årets bok - for alle som har en hjerne

Årets bok – for alle som har en hjerne

bookmark

En bok om hjernen på godt og vondt.

torsdag 6. desember 2018, kl. 18:00 til kl. 20:00

Sal: Skram

Arrangør: Bjørneboe Forlag

Inngang: Gratis

Forfatteren Jan Kærup Bjørneboe (64) har i hele sitt yrkesaktive liv hatt lederroller i næringslivet. Etter fylte 55 år merket han at noe begynte å skje. Luktesansen forsvant, kroppen ble stivere, ting gikk senere og til slutt: En ukontrollert risting i venstre ben. Møtet med Dr. Parkinson var et faktum. Jan Kærup Bjørneboe bestemte seg for å fighte og skrev i 2017 en bok. Om Parkinson. Han har tatt «Fighten» videre og lanserer nå en ny bok:

«Hjernen, på godt og vondt».

I boka finner du intervjuer med Norges ledende medisinske ekspertise innen nevrologi og forskning. Pasienter er også med. Vi møter bl.a. slagrammede Johanne på 19 år, parkinsonisten Trond og hans nevrokirurg etter operasjonen Deep Brain Stimulation, migrenepasienten Ane , MS-pasienten Kristin,  parkinsonisten Kikki og slagrammede Elisabeth. Råd for hjernetrim og hjernemat er også med.

Boken, som er på 300 sider,  presenteres på Litteraturhuset og du vil få møte Norges fremste ekspertise  innen nevrologi… og deres pasienter. Agenda er som følger:

  • Hjernen er meg. Hva har skjedd med den og hva vil skje? Professor og nevrolog Mathias Toft og redaktør Tidsskrift norsk legeforening/nevrolog/ph.d Are Brean tar samtalen.
  • Johannes kamp! Nitten år og har hatt slag. Johanne Marie Hemnes forteller sammen med sin mor Jorun og nevrolog/postdoc/ph.d Anne Hege Aamodt
  • Deep Brain Stimulation. Nevrokirurgen Ane Konglund møter sin Deep Brain Stimulation-opererte pasient  Susan Smerkerud og  nevrolog Vidar Gundersen
  • Gjøkeredet er nedlagt! Psykiatriprofessorene Jan Ivar Røssberg og  Ole A. Andreassen diskuterer om det fortsatt er skamfullt å ha en psykisk lidelse.
  • 750 000 nordmenn har migrene? Møt Ane Nore Nyhus på vei ut av sitt migrenehelvete  og hennes lege, hodepinespesialist Tine Poole, også migrenepasient

Kveldens konferansier er forfatteren Jan Kærup Bjørneboe. Han er selv hjernesyk med parkinson og vet mye om hva en hjerne­sykdom gjør med sinn og kropp.

Helseminister Bent Høie får siste ordet: «…Derfor er det så viktig med mer kunnskap om hjernesykdommer og hvordan det er å leve med dem. Jan Bjørneboes bok er et viktig bidrag til dette… Bjørneboe viser oss at livet kan leves, selv om det blir annerledes».

Boklanseringen er gratis og sponses av Bjørneboe Forlag.