Arnetimen for de minste

Arnetimen for de store

bookmark

Kok en bokorm med Arne Berg

lørdag 16. november 2019, kl. 20:00 til kl. 23:00

Sal: Kafe Oslo

Arrangør: Kafe Oslo og Litteraturhuset

Inngang: Bordreservasjon: post@kafeoslo.no

Priser: Bissap og fire småretter 250,-

Arne Berg er mest kjent fra Jungeltelegrafen på NRK P2, han er en ekte musikkentusiast og geografinerd – og denne kvelden også hospiterende kjøkkensjef på Kafe Oslo. På bordet kommer streetfoodinspirert vestafrikansk mat, som oksehaler, chicken peanut, fish and rice og ladyfingers.

Arne forteller:

– Mitt første møte med afrikansk musikk var senegalesiske Youssou N’Dours album «Nelson Mandela» fra 1985. Et par år etterpå eksploderte Salif Keita fra Mali og Mory Kanté fra Guinea på den internasjonale musikkscenen. Vest-Afrika som kraftsentrum i musikken var et faktum.

– Når vi snakker om Mali, Senegal og Guinea snakker vi om statsdannelser basert på kolonitiden. Kulturelt har de fellesskap på tvers av nasjonsgrensene, ikke minst i musikken. Med mat, drikke og musikk visker vi ut alle grenser denne kvelden.

Ibou Cissokho: Arnes venn Ibou Cissokho er koraspiller og griot – skald og historieforteller – i en tradisjon som går titalls generasjoner bakover, og som han arvet fra sin nylig avdøde far Solo Cissokho, en av de mest elskede koraspillerne i verden. Ibou fører tradisjonen videre på den store vestafrikanske harpen – koraen. Denne kvelden får vi en minikonsert med det Arne kaller «verdens vakreste instrument».

DJ Ranja: Ranja Bojer drev platebutikk på Svartlamon i Trondheim i mange år, med særlig hjerte for reggaen. I tiden etterpå har hun vært en unik DJ i Trondheim, og ellers skrevet en roman fra Zanzibar. Denne kvelden setter hun sammen med en vestafrikansk godtepose med lounge ved ankomst og hefige rytmer utover kvelden.

Underveis forteller Arne historier der afrikansk musikk og mat smelter sammen.

Bordbestilling til post@kafeoslo.no.