Asiaforum

bookmark

Rajiv Biswas om økonomisk og politisk utvikling i Asia

mandag 30. november 2015, kl. 14:15

Sal: Skram

Arrangør: Utenriksdepartementet

Inngang: Gratis

Utenriksdepartementet har gleden av å invitere til årets niende og siste seminar i rekken Asiaforum, der målsetningen er å løfte frem andre stemmer og perspektiver på Asia enn det som ellers preger det norske ordskiftet.

Rajiv Biswas er sjeføkonom i IHS Singapore, og en av regionens fremste eksperter på økonomisk utvikling og riskanalyse. Han har erfaring fra The Economist, storbankene UBS og Royal Bank of Scotland, og har jobbet som økonomisk rådgiver for både den japanske regjeringen og Samveldet av nasjoner. Biswas gir i disse dager ut boken Asian Megatrends, som tar for seg de siste trendene i økonomisk utvikling i Asia og hvordan de nå tegner et helt nytt Asia.

Biswas er invitert til Asiaforum for å snakke om økonomisk og politisk utvikling i Asia, med regional økonomisk integrasjon og hvilke dynamikker som påvirker regionens økonomiske utvikling. Med frihandelsavtalen Trans Pacific Partnership (TPP) og Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) på trappene, kan vi stå overfor et nytt og enda mer sammensveiset kontinent. Hva vil de politiske og økonomiske konsekvensene være? Hvordan vil ASEAN utvikle seg videre? Og hvilken rolle vil de store økonomiene Kina, India, Japan og Indonesia spille i regionen fremover?
Seminaret vil åpnes av statssekretær i Utenriksdepartementet, Morten Høglund.

Kommentator er sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika-gruppen, mens seminaret vil modereres av avdelingsdirektør i Utenriksdepartementet Gunn Jorid Roset.

Arrangementet har lett servering og er åpent for alle.