Tyrkia for dummiesIll.: Wikimedia Commons

Tyrkia for dummies

bookmark

Lørdagsforedrag ved Einar Wigen

lørdag 18. november 2017, kl. 15:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Oppdatert onsdag 07. november 2018, kl. 17:03

17:03

Arrangementet er nå tilgjengelig som podkast

Tyrkia regnes ofte med blant de europeiske landene, men størsteparten av landet ligger i Asia, og Tyrkia spiller en svært aktiv rolle som stormakt i regionen, med komplekse og skiftende allianser. De siste årene har mediedekningen av landet vært preget av statskupp med påfølgende massefengslinger og angrep på ytringsfriheten, terrorangrep og involvering i krigen i Syria og Irak, en omstridt flyktningavtale med EU og krig mot sin egen kurdiske befolkning.

Hvordan tenker president Erdogan og de statsbærende institusjonene i landet om seg selv? Hvordan påvirker historiske hendelser som oppløsningen av det osmanske riket, folkemordet på armenerne og kampen for kontroll over kurderne de beslutningene Erdogan tar i dag?

Einar Wigen er postdoktor ved Universitetet i Oslo og en mye brukt kommentator på spørsmål om Tyrkia. Han holder det tredje av fire lørdagsforedrag i Litteraturhusets serie om asiatiske stormakter for dummies. Hvilke nøkkelhendelser i moderne tyrkisk historie må vi kjenne til for å forstå Tyrkias framferd i dag?

Lørdagsforedragene er en del av Litteraturhusets satsning Folkeopplysning, og er støttet av DNB.