Ateister på flukt

Ateister på flukt

bookmark

onsdag 23. mars 2022, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Nedjma (3. et)

Arrangør: Human-Etisk Forbund og Tankesmien Dømmekraft

Inngang: Gratis

Arrangementet strømmes fra Human-Etisk forbunds Facebookside

Ateisters beskyttelsesbehov er ofte underkommunisert, men verden over lever ikke-troende i frykt for forfølgelse. Ikke bare risikerer man sosiale sanksjoner, men også represalier fra det offentlige. Enkelte land har også dødsstraff for ateisme som en del av sitt lovverk. Den årlige The Freedom of Thought-rapporten sammenfatter hvor ille stilt det fortsatt er i store deler av verden, og viser hvorfor det er nødvendig å arbeide for å bedre ivareta rettighetene til denne gruppen.

I forbindelse med Ateistenes dag 2022 går derfor Human-Etisk Forbund og den nystiftede tankesmien Dømmekraft sammen for å løfte dette tema. Bli med på åpent møte på Litteraturhuset, få en inngående presentasjon av Freedom of Thought-rapporten og arbeidet bak, samt appeller.

Du får blant annet høre fra disse:

Christian Lomsdalen – leder i Human-Etisk Forbund

Josef Moradi – mottok Humanistprisen i 2019, for sin lange innsats for ikke-troende på flukt. Moradi flyktet selv fra Afghanistan som ung, etter å ha blitt forfulgt av Taliban for sin ikke-tro. I 2021 fikk han etter mange års kamp, endelig opphold i Norge

Lovise Lindtner – Tankesmien Dømmekraft. Den nye tankesmien arbeider for sekulære verdier som ytringsfrihet, demokrati, menneskerettigheter og likestilling

Seif Zakaria – har jobbet med siste utgave av Freedom of Thought-rapporten for Humanists International

Shakeel Rehman – leder for Senter for Sekulær Integrering (SSI).

 

Det er gratis inngang, og ingen påmelding. For deg som ikke har mulighet til å møte opp, kan du følge livestreamen som deles i dette arrangementet.