AVLYST Riksmålsforbundets litteraturpris

bookmark

tirsdag 6. desember 2011, kl. 14:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Riksmålsforbundet

Inngang: Gratis

ARRANGEMENTET ER DESSVERRE AVLYST.

Riksmålsforbundets litteraturpris utdeles for fremragende behandling av riksmålet. Først og fremst er prisen en språkpris, men det litterære innholdet vektlegges også.
«Innhold og form er komplementære størrelser», sa Finn-Erik Vinje ved fjorårets prisutdeling. «Man kan vanskelig tenke seg et høyverdig innhold formidlet i et ubehjelpelig eller ubearbeidet språk. Omvendt forblir et banalt tekstinnhold banalt, selv om språket i og for seg skulle være upåklagelig og kommaene er havnet på rett plass. Dermed blir Riksmålsforbundets litteraturpris en anerkjennelse til en forfatter som virkeliggjør de to idealer: høyverdig innhold og fremragende språkbehandling.»
Riksmålsprisen er åpen for alle kategorier av bøker. Sakprosaforfattere vurderes på lik linje med skjønnlitterære forfattere. Juryen vurderer bøker skrevet på moderat bokmål/riksmål, men det er ikke et krav at forfatteren følger Riksmålsnormen i ett og alt.
Årets jury består av Finn-Erik Vinje, Olav André Manum og Cille Biermann.

Juryen for Barne- og ungdomsbokprisen består av Åsil Øverland, Kjell Olaf Jenssen og Anne Schäffer.

Tidligere prisvinnere er bl.a. Peter Normann Waage, Rune Christiansen, Dag O. Hessen, Roy Jacobsen, Tove Nilsen, Gunvor Hofmo, Kjell Askildsen, Sissel Lange-Nielsen, Jens Bjørneboe og Rolf Jacobsen. Mer informasjon om tidligere prisvinnere finnes på Riksmålsforbundets hjemmesider.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.
Velkommen!