Avtrykk vol.2

bookmark

Skam, skammere, skammest - en visning av et tekstarbeid

fredag 29. mai 2015, kl. 20:00

Sal: Kverneland (2. et)

Arrangør: Øfsti/Vestre/Haugland

Inngang: Billett

Arrangement torsdag 28. mai kl 18.00 og 20.00. Fredag 29. mai kl. 20.00 + samtale

Når forakten for late folk sitter i ryggmargen og du en dag er en av dem, hvem er du da? Når latteren er våpenet som jager uroen unna, setter du til slutt latteren i halsen? Når livet er urettferdig og du er blitt den sure, kjenner du smaken av bitterhet?

Nå har vi gjort det igjen. Gått langt, lengre enn langt og kanskje over streken. Vi vil prøve det umulige. Kan vi klare å fortelle om trekk ved oss selv vi skammer oss over og som ikke er sosialt akseptable og samtidig få publikum til å elske oss? Dette vil vi undersøke. Dette er prosjektet Avtrykk vol.2. Vi jobber nå med et materiale som ligger i spennet mellom forakt og verdighet. Selv om mange mener at tabuer og skam hører middelalderen til, tror vi at alle mennesker bærer på skam. Noen ganger trenger vi det, andre ganger er det hemmende.

Gjennom langvarig samarbeid med Toril Solvang, presser vi oss igjen ned i dybden og mørket for å lage nye personlige tekster. Denne arbeidsvisningen er en oppfølging av Avtrykk.

Det er vår påstand at fortellerkunst er forførelse. Vi er vante med at helten er bærer av den gode moral og er lett å like. I disse tekstene deriomt, er jeg-personene sin egen antagonist og alles dårlige forbilde?

Fortellerne Kristine, Øystein og Sara Birgitte insisterer på å gjøre ting de ikke kan. Da de begynte å jobbe sammen i 2010 og seinere oppretta Øfsti/Vestre/Haugland fant de fellesskap i en slags profesjonell undring og utålmodighet. Samarbeidet er tufta på viljen til å utvikle den enkeltes stil, repertoar og uttrykk. De har definert fire områder for utvikling: Stemme, kropp, rytme og tekst. Arbeidet går i hovedsak ut på å knytte til seg langvarige partnerskap og kunstnere fra andre disipliner. Så langt bruker vi vokalkunstner Ruth Wilhelmine Meyer, danserne Guro Anne Wyller og Karen Høibakk Mikalsen, og dramatiker/regissør Toril Solvang.

Støttet av Norsk Kulturråd

Den lille prinsen: Hva gjør du?
Drankeren: Jeg drikker.
– Hvorfor drikker du?
– Fordi jeg skammer meg
– Hvorfor skammer du deg?
– Fordi jeg drikker.”