Barnas poesidag

bookmark

Konserter, performance, tegnefilm og diktkurs

søndag 15. desember 2013, kl. 13:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Oslo Poesifestival

Inngang: Gratis

Velkommen til Barnas poesidag! Konserter, performance, tegnefilm og diktkurs, men først og fremst poesi i alle kanaler – for nysgjerrige barn og ettertenksomme voksne. Gratis!

13.00. Hvordan brukte menneskene stemmen før vi fant ordene? Kanskje brukte vi de samme lydene som selen? Eller ulven? Eller apekatten? Avant-gardemusikerne Ruth Wilhelmine Meyer (vokal) og Isak Anderssens (cello) utforsker stemmens muligheter og ber oss bokstavelig talt stemme i – sammen med dem.

13.30 Hvor kommer vinden fra, og hvorfor er den usynlig? Hvem var det som kalte en sommerfugl for en sommerfugl den aller første gangen? Ole Robert Sunde leser fra sin nye bok Hvorfor er vannet vått, en intellektuell bildebokroman for barn og voksne

14.10 Den magiske tiden, av animatøren Kine Aune, følger en kalv fra den kommer bort fra moren sin til den finner henne igjen ett år senere. Filmen tar oss

14.20 Sondre Bjørgum leser fra rapboka Fra Gris til krokodillefis som handlar om ein ufyseleg gris med ein vannvittig appetitt.

14.45 Hva skjer med en baker hvis ingen lenger vil ha kakene eller wienerbrødene hans? Kine Aune har laget animasjonsfilm inspirert av Inger Hagerups dikt “Det bor en gammel Baker”

14.50. Dikt om et monster, en grisete matpakke, en helt sprø dame, en tannbørste i en do og verdens minste mann. Om en klagende drage, en frustrert jomfru i nød, et spøkelse og verdens største gorilla – selvfølgelig! Linde Hagerup leser sine beste rampevers og lærer bort hvordan du kan bli like flink til å dikte som henne. Med seg på scenen har hun Synne Lea som leser fra samlingen Nattevakt som ble nominert til Brageprisen i år.

15.30 Opplev slampoeten Taro Vestøl Cooper, beat-boxeren Beatur og kontrabassisten Hans Wagner fremføre forestillingen 2 Ulver, basert på et eventyr om en liten gutt som går seg vill i junglen og blir konfrontert med den gode og onde siden av seg selv.