Barnas poesidag 2015

bookmark

– for de mellom 2 og 15

søndag 1. november 2015, kl. 12:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Oslo poesifestival

Inngang: Gratis

Festivalen arrangeres for 7. gang! Her kan dere høre oppplesninger av tøysevers, ramperegler og dikt som får barna til å tenke. Det blir også høytlesesing, tegneserie, performance og konsert.

Festivalen er gratis for barna, men koster kr. 100 for de voksne.

12.00-12.30
Jessie Kleemann og Birgit Hatlehol forteller eventyr om alle de arktiske dyrene som lever på verdens største øy. Hvilke myter finnes om selene, om hvalen og om reven? De av barna som har lyst kan velge seg et dyr og bli malt i ansiktet. Passer for barn fra 2 til 4 år.

12.30-13.00
Linde Hagerup og Synne Lea leser rampevers – og dikt om alvorlige ting. Passer best for barn fra 4 og oppover.

13.15-13.45
Hva gjør man når man en man ikke liker så godt ikke skjønner at man vil være alene i trehyttene sine – og begynner å forandre på alt? Anna Fiske viser tegninger og forteller fra boken Hemmelige hytter. Fra 4 år og oppover

14.00-14.30
Familiekonserten “Vi har ni liv.” med Kattene på Grønland ved Veronica Salinas og Maria Eva Orieta. Forestillingen passer for barn fra 4 år
og oppover (dette hindrer ikke musikkglade 2-åringer å ta turen, altså!) Hør sangene om de kule kattene på Grønland, om kakkerlakkene, dyrene i Oslo!

14.30-15.00
Nesten komplett nonsens. Torstein Bugge Høverstad – som også oversatte Harry Potter – leser tøysevers av den engelske klassikeren Edward Lear. Lear skrev tull & tøys på vers. Han har et vidunderlig øre for morsomme lyder og vrier, rariteter og klingklang. Dere som har elsket tøyseversene til Inger Hagerup og André Bjerke, og savner mer av sorten, har noe å hente her. Barn fra seks år og oppover.

15.00-15.30.
Diktkurs hvor Linde Hagerup skriver dikt med publikum, mens Anna Fiske tegner det vi lager. Passer for alle som kan skrive.

15.45-16.15 Performancekunstneren Sigmund Skard spiller på støvsuger og munnspill. Vigdis Hjorth foreller om da hun var forelsket som barn – og hva hun skrev til guttene hun likte best. Barn fra seks år og oppover.

16.30-1700 Torstein Bugge Høverstad forteller om å finne riktige navn på norsk til alle de rare typene i Harry Potter. Passer for alle som leser Harry Potter-bøkene!