Barns rett til personvern

bookmark

Frokostseminar om bilder av barn på nett

tirsdag 7. februar 2017, kl. 08:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Datatilsynet og Senter for IKT i utdanningen

Inngang: Gratis

Den 7. februar er det den internasjonale Safer Internet Day, en dag som markeres hvert år i over 100 land. Dagen er dedikert til barn og unges bruk av internett, og i år er mottoet: ”Be the change – unite for a better Internet”.
 
I dagens samfunn blir barnas oppvekst grundig dokumentert enten de er sammen med familie eller de er på skolen, i barnehagen eller på fritidsaktiviteter. Bildene deles enkelt ved hjelp av digitale verktøy og tjenester. Det er imidlertid mange grunner til å reflektere over denne praksisen, og vi velger å benytte årets Safer Internet Day til å fremheve barns rett til personvern med et frokostseminar, samt lansering av mye nytt materiell.
 
Program for dagen:
Åpning ved Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen
Velkommen ved Trond Ingebretsen, direktør Senter for IKT i utdanningen
God praksis med bilder i barnehagen, Mona Nicolaysen, barnehagepedagog
En angrende mammabloggers refleksjoner, Mariann Johansen, blogger
Barn og personvern, Sara Eline Grønvold, jurist og forfatter
Premierevisning av nye filmer og nytt veiledningshefte
Oppsummering ved Bjørn Erik Thon, direktør Datatilsynet

 
Dubestemmer.no er en nettressurs om personvern, nettvett og digital dømmekraft, og drives av Senter for IKT i utdanningen og Datatilsynet. Her finner du fagstoff, diskusjonsoppgaver, filmer og mye annet om personvern, digital mobbing, kildekritikk og sosiale medier. I 2017 feirer prosjektet 10-årsjubileum, og frokostseminaret er en av flere markeringer av dette jubileet.

 
«Safer Internet Day» organiseres av Insafe, som ligger under EU-kommisjonens Safer Internet Program. Formålet er å skape bevissthet rundt barn og unges bruk av Internett slik at de får en tryggere digital hverdag.

Gå til påmelding

 

Vel møtt!