Berlin: Byen som aldri forlater degDesign bokomslag: Beate Syversen

Berlin: Byen som aldri forlater deg

bookmark

Boklansering med forfatter Svein Olav Kolset

onsdag 6. april 2022, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Nedjma (3. et)

Arrangør: Svein Olav Kolset

Inngang: Gratis

Velkommen til samtale med forfatter Svein Olav Kolset. Han vil gi en kort innledning om boken som etterfølges av samtale over temaet “Hva er det med Berlin?” og andre temaer fra boken.

I samtalen:

-Sverre Jervell, tidligere diplomat i Øst- og Vest-Berlin og forfatter av bok om nordmenn i Berlin.

-Esten Sæther, kommentator i Dagbladet og Berlin-entusiast.

-Knut Magnus Berge, tidligere Berlin- og Tyskland-korrespondent og noverande nyhetsredaktør i NRK.

 

Han lurer på hva det kan være med Berlin, som gjør et så sterkt inntrykk på besøkende.

– Denne byen som aldri forlater deg har du først besøkt den, skriver han, og viser til en by som er storslagen, med en brutal historie bak seg, og som blant annet beskrives som et knutepunkt for kultur, kunst, arkitektur, skjønnhet og råskap.

Preget av Berlin

– Berlin har preget oss alle, mener Svein Olav Kolset i sin nye bok. Han er også opptatt av at denne byen både utfordrer, overrasker, gir motstand og gleder en besøkende. Som tittelen antyder: «Berlin – noen andre steder», beveger han seg litt utenfor de vanlige stedene, men ikke langt

50 steder er utvalgt og nærmere omtalt i denne utgivelsen. Det er en bruksbok, som leseren kan benytte seg av for å finne frem, enten du går, busser, leier sykkel, eller tar den med deg på U-bahn for å utforske begivenheter, severdigheter, mennesker, kunst og historie.

– Bruk boken, og finn ditt eget Berlin, er forfatterens oppfordring.

 

Bok om sin sønn

Svein Olav Kolset er født i 1951, og er professor emeritus ved Universitetet i Oslo. Han debuterte som forfatter på forlaget Grieg bok i 2005, med «En sjelden kar – en fars beretning». Debutboken handler om hans multifunksjonshemmede sønn Torgeir, familiens mestring av hverdagen og om hvordan det som syntes umulig ble til en positiv kraft.

I 2011 ble denne boken revidert og utgitt av Dinamo forlag, også i engelsk versjon: «An exceptional fellow – a fathers story».

Samme år utkom boken «Spis deg best – Mat for deg som vil yte langt og lenge», også på Dinamo forlag, der Kolset var bokens redaktør sammen med Heidi Holmlund, Kristoffer Hovland og Ståle Johansen. Her gis råd om hva, hvordan og hvor mye du bør spise før og etter trening.

I 2019 gav han, sammen med Marianne Nordstrøm, ut læreboka «God mat for kropp og helse. Ernæringsarbeid for personer med utviklingshemming