Bevissthet og virkelighetIll.: Arrangøren

Bevissthet og virkelighet

bookmark

Ny forståelse om mysteriet "livet"

lørdag 4. mai 2019, kl. 10:00 til kl. 17:30

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Forum Cogito og Norsk parapsykologisk selskap

Inngang: Påmelding inklusiv lunsj ved betaling kr. 300,- til kontonummer 1210 93 14550 eller Vipps til 41404972

Norsk Parapsykologisk Selskap og Forum Cogito inviterer til heldagsseminar om bevissthet og virkelighet:

Er livet vi lever og bildet av vår virkelighet, fullstendig?
Er der kunnskap og informasjon som holdes skjult for oss fordi den ikke passer inn i materialismens og vitenskapens syn på livet? Kanskje er vår virkelighet kun en bitte liten del av en langt større virkelighet – en virkelighet som vi ikke oppdager før vi frigir oss fra “tvangstrøyen” som materialismen og vitenskapen har plassert oss i. Er paranormale fenomener et “vindu” inn mot den større virkeligheten?
Slutter det hele ved døden – eller fortsetter livet i en annen tilværelse, i en annen virkelighet?
Er vi alene i Universet – eller er universet fullt av liv, langt mer avansert enn oss mennesker?
Hva vet vi, og hvilken informasjon har myndighetene holdt skjult?

Påmelding inklusiv lunsj ved betaling kr. 300,- til kontonummer 1210 93 14550 eller Vipps til 41 40 49 72.

Kontaktperson: Else Marie Nerland, 41 40 49 72

 

Om seminarlederne:

Terje Toftenes har bakgrunn fra NRK og mediebransjen og driver filmselskapet New Paradigm Films, hvor hovedfokus er dokumentarer om ny vitenskap, filosofi, helse og paranormale fenomener. Blandt selskapets prisvinnende filmer er “Kornsirkler” – vistkort fra det ukjente, “The Day Before Disclosure” om UFO-fenomenet, “Levende Helse” – om kropp og helse i et energetisk perspektiv, og “Bevissthetens kreative spill” – om de store eksistensielle spørsmål. Terje har studert disse temaer i over 40 år.

Jan Kerr Eckbo (1945-) har en teknisk-vitenskapelig utdannelse med BSc og MSc fra Stanford Universitet, USA. Der arbeidet han med sin doktorgrad innen materialfysikk, men stanset det akademiske sporet for å få en bredere tilnærming til sine omgivelser gjennom praktisk arbeid i næringslivet. Kerr Eckbo arbeidet som rådgiver innen kompetanse- og teknologiutvikling i 35 år, og samarbeidet med forskningsinstitusjoner som SRI (Stanford Research Institute), Battelle og Nasa. Han bodde mer enn 12 år i USA. Hans livslange interesse har alltid vært naturen og menneskers plass i denne, og natur- og samfunnsvitenskap har derfor vært en viktig del av hans liv. Kerr Eckbo har skrevet boken «En historie om livet» og et stort antall artikler om samfunnsutvikling, teknologi og naturforhold. Han har vært aktiv foredrags – og kursholder.

 

Program:

10.00-10.15: Åpning av seminar

10.15 – 11.15: Tema 1: Det mystiske livet: Former bevisstheten våre omgivelser? Er tilværelsen mental?
Vår tilværelse er materiell og kan forklares med fysikk, kjemi og biologi sier vitenskapen. Er det riktig? Eksisterer våre fysiske omgivelser egntlig kun som mentale fortolkninger av energifelt – som selv er ikke-mataerielle?Hvilke konsekvenser kan kunnskapen om en ikke-fysisk virkelighet få for vår forståelse av livet?

11.15 – 11.45: Tema 2: Hva er bevissthet?
Kan vår bevissthet eksistere uavhengig av kroppen, og overlever den døden?

11.45 – 12.30: Tema 3: Fenomener fra en annen virkelighet?
Utallige mystiske og uforklarlige fenomener i tilværelsen er blitt observert i århundrer. Kan fenomenene som fortsatt skjer åpne opp en bredere forståelse av vår tilværelse?

12.30 – 13.15 Pause

13.15 – 14.15: Tema 4: Hvis de mystiske fenomene er utenomjordiske farkoster, hvem eier dem – og hvor kommer de fra?
Har mennesker lenge vært i kontakt med utenomjordiske sivilisasjoner, men holdt det skjult for den øvrige befolkningen?Har maktmennesker gjennomført en 70 år lang dekkopperasjon?

14.15 – 15.15: Tema 5: «Veiledere og lærere fra en annen virkelighet?»
Hva vet vi om utenomjordiske sivilisasjoner og hvordan de omgår oss?

15.15 – 16.15: Tema 6: Budskap fra utenomjordiske og ikke-fysiske entiteter?
Mange mennesker hevder å ha hatt kontakt med ikke-fysiske entiteter.Dette beskrives i alle kulturer gjennom årtusener, og er også opphav til mange av våre religioner. Dagens medier og kontaktpersoner mottar informasjon, men hvorfor lytter vi ikke til budskapet fra vår egen tid?

16.15 – 17.30 En ny forståelse om livets mysterium?
Kort oppsummering. Deretter spørsmål til foredragsholderne fra seminardeltagerne.