Bildene i journalistikken 1Årets Jury: Foto:: Margaret M. de Lange, Brian Cliff Olguin, Nora Lorek, Nanna Navntoft og Hans A. Vedlog. Videojury: Line Hatland, Kåre Johannes Inderberg og Lars Øverli. Foto: Cicilie S. Andersen

Bildene i journalistikken

bookmark

Debatt om fotojournalistikk og utdeling av Årets bilde

fredag 4. mars 2022, kl. 16:30 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Pressefotografenes klubb

Inngang: Gratis

Følg strømming av arrangementet på YouTube

Debatt kl 16.30:

Pressefotografenes klubb inviterer til debatt om fotografiets plass i journalistikken. Hva gjør mediehusene for å sikre et høyt nivå på fotojournalistikken, og hvor viktig er det med egne fotoavdelinger og egne fotografer for å oppnå dette?

I panelet: Trine Eilertsen (sjefsredaktør i Aftenposten), Silje Hovland (redaktør i TV 2), Tora Håndlykken (nyhetsredaktør i Vg), Magne Storedal (sjefsredaktør i Avisa Oslo) og Cicilie Andersen (fotojournalist i NRK og nestleder i Pressefotografenes klubb).

Prisutdeling kl 18.00:

Pressefotografenes klubb kårer hvert år de beste bildene og videoene i norsk journalistikk. Konkurransen setter dokumentarfotografiet på dagsorden. Det deles ut priser i en rekke ulike kategorier. Den høyeste utmerkelsen er «Årets bilde» – det beste enkeltbildet fra året som gikk. Juryen består av nasjonale og internasjonale fagfolk. Alle bildene blir også publisert i en egen bok som man kan få tak i på arrangementet.

For mer info og tidligere vinnere se www.åretsbilde.no