Billy, Lilly og barndommens engel

bookmark

Kunst for barn

lørdag 25. oktober 2008, kl. 15:00

Sal: Kverneland (2. et)

Arrangør: Det Åpne Teater

Inngang: Gratis

Med støtte fra Kulturrådet og i samarbeid med Norsk Barnebokinstitutt har Det Åpne Teater gjennomført et prosjekt med formål å utvikle nye scenetekster for barn av høy kvalitet – med de store scenene som mål. Ønsket er å skape gode alternativer til de velkjente klassikerne for barn.

Dramatikerne Liv Heløe, Erna Osland og Andreas Markusson tok imot utfordringen og har skrevet hver sin helaftens tekst. Det Åpne Teater presenterer prosjektet Kunst for barn med en iscenesatt lesning av Erna Oslands nye stykke "Billy, Lilly og barndommens engel". For publikum fra 8 år og opp.

Erna Osland: Aktuell med premiere på «Rekneprinsen» på Sogn og Fjordane Teater. Har skrevet flere romaner for barn og ungdom. Dramatiske verker er bl.a «Perlepappaen», «Kva med eit kyss», «Slutte og puste».

Liv Heløe: Aktuell med «Hva skjedde femte mai» på TWIST08 festivalen. Har skrevet «FISK» for Kunst for barn. Denne skal settes opp på Den Nasjonale Scene i 2009. Skuespiller v/bl.a. Den Nationale Scene, NRK Drama, Nationaltheatret Oppført første gang som dramatiker med «Negressen» (1992). Elev ved Pilotprosjektet for dramatikere 2001-2003. Har også bl. a skrevet «Lise L», «I dag og i morgen», «Joachims død», «I en butikk».

Andreas Markusson: Har skrevet «Hardangervidda øst» for Kunst for barn. Dramatiker med bred erfaring fra teater, film og fjernsyn, hovedsaklig komedier. «Mars og Venus», «Johnny og Johanna», «Hos Martin», «Båtpuss», «Nr. 13», «Offshore». 

Skuespillerne Hans Rønningen, Terje Ranes, Maiken Osterman, Kim Atle Hansen, Charlotte Grundt, Karoline Øyan Hansen og Hege Aga Edelesteen deltar også i den iscenesatte lesningen.

Kunst for barn har bestått av:
Utvikling av tre helaftens scenetekster for stor scene.
Seminarer og tverrkunstneriske workshops.
Partyreadings (scenesatte lesninger av nye korte tekster for barn).
I tillegg til dette har studentene ved Norsk Barnebokinstitutt, scenografistudentene ved Akademi for Scenekunst (Fredrikstad) og en gruppe dramatikere utforsket temaene tekst, rom og handling.