Bjørn Eidsvågs LanseringsfestFoto: Sara Angelica Spilling / Pudder Agency

Lanseringsfest for Bjørn Eidsvåg

bookmark

En feiring av hans 28. album: «Tapt paradis»

fredag 30. oktober 2020, kl. 19:00 til kl. 20:30

Sal: Wergeland og Digitalt

Arrangør: Sesong1

Inngang: Fulltegnet, tilgjengelig digitalt.

Fredag 30. oktober slipper Bjørn Eidsvåg sitt første soloalbum på 7 år. På slippdagen inntar han Litteraturhuset hvor han skal dykke ned i tematikken på albumet «Tapt paradis». Han har også med seg sitt formidable band og skal spille de splitter nye låtene. Det hele streames på Facebook-siden hans.

«Tapt paradis» er inspirert av fortellingen om Adams og Evas opprør mot Gud i Paradis. Plata består av 11 låter. Hver og en med en fortelling som på en eller annen måte berører temaet. Noen tydelig og hos andre er slektskapet fjernere. Nå kan publikum få en dypere innsikt i musikken direkte fra kilden.

De som har lest boka Tro og Trass som Bjørn ga ut på Aschehoug forlag i fjor, vil kjenne igjen en god del av tematikken.

«Jeg har en tilnærming til «tapt paradis-fortellingen» at Adam og Eva gjorde et berettiget opprør. Jeg tenker meg også at det kanskje var et villet opprør fra Guds side. Enn om paradis er en barnslig visjon om å leve sorgfritt og smertefritt og sno seg unna alt som er vondt og vanskelig? Enn om det å spise av eplet fra kunnskapens tre, nettopp skal gjøre oss i stand til å møte vanskelige og smertefulle utfordringer, ved å utforske hva som er ondt og hva som er godt, ved å tenke sjøl, rett og slett? Vi får ansvar for egne liv og egne valg når vi utvises fra Edens hage, vi blir mennesker», forteller Bjørn.

Arrangementet på Litteraturhuset er kun for inviterte, men kan følges av alle digitalt på Bjørn Eidsvågs Facebook-side.