Bjørneboe 100 år, dikt og musikkFoto: Erik Berg

Bjørneboe 100 år, dikt og musikk

bookmark

Per Andreas Tønder og Vegard Lund

søndag 9. februar 2020, kl. 14:00 til kl. 15:00

Sal: Kverneland

Arrangør: Pettoletti Collective

Inngang: Billettsalg i døra eller ved forhåndsbestilling til vegardlund68@gmail.com

Priser: Billett 150,-

Søndag 9. februar kl. 14.00. Ved inngangen til jubileumsåret for Jens Bjørneboe presenteres forfatterens dikt i dialog med sanger og instrumentalstykker av samtidige komponister; Krenek, Dessau, Neumann med flere. Medvirkende; Per Andreas Tønder (skuespiller og sanger) og Vegard Lund (gitar)

Barytonen Per Andreas Tønder har sin utdannelse fra Bergen musikkonservatorium og Guildhall School of Music and Drama i London. Per Andreas har sunget ved Den Norske Opera & Ballett, Den Nye Opera i Bergen, Operaen i Kristiansund, Opera Østfold og de fleste andre norske operakompanier i roller som Vicar i Brittens Albert Herring, Fader Laurentius i Anne Pedersdotter av Bræin, Barbaren i Sevilla i Forhekset ved DNO&B, tittelrollen i Brundibar og Dancaïro i Carmen av Bizet. I 2010 medvirket han i Knut Vaages «Veslefrikk» ved Den Nye Opera som vant Artes Publikumspris ved Armel Opera Competition and Festival i Szeged, Ungarn. Han har også spilt roller som Lysander i Shakespeare/Purcells Alvedronningen og Plante (muligens bregne) i Herbjørns verden ved Scene West i Oslo.

Vegard Lund er utøver på lutt, gitar og andre historiske strengeinstrumenter og er en av landets mest aktive musikere innen tidlig musikk. I løpet av de siste årene har han deltatt på en rekke festivaler, blant annet: Stavanger Kammermusikkfestival, Oslo Kammermusikkfestival, Musikkfestuke i Nordland og Stockholm tidligmusikkfestival. Som solist og kammermusiker har han deltatt på festivaler og konsertserier i de fleste europeiske land, i Sør-Afrika og i USA. Han har også jobbet som utøver og musikalsk leder i en lang rekke teater- og operaproduksjoner, og ikke minst som et sentralt element i lydbildet til flere spillefilmer som Kinamann og  Tordenskiold,, begge  i regi av Henrik Rubens Genz. Vegard Lund har deltatt på flere ti-talls CD-innspillinger som solist, akkompagnatør og kammermusiker.