Blant rovdyrene 2Foto: Irmelie Krekin

Blant rovdyrene

bookmark

Sara Stridsberg og Kjersti Annesdatter Skomsvold

onsdag 10. november 2021, kl. 19:00 til kl. 20:00 – Avlyst

Arrangementet med Sara Stridsberg er dessverre avlyst på grunn av sykdom. Billettkjøpere blir kontaktet automatisk for refundering av billetter. Vi jobber for å finne en ny dato for arrangementet.

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Men smilet i ansiktet hennes sluknet aldri, hvor mange ganger hun enn ble avvist, og så fort noen så på henne, strålte hun.

En ung kvinne serverer byens løse fugler på den brune puben. En mann kjører gjennom skogene med to jenter i baksetet. En ung mann oppsøker søsterens morder i fengsel. En kvinne får tre inn i et hemmelig selskap, men snart rammer krisen den ærverdige høyborgen.

I Sara Stridsbergs nyeste utgivelse, Hunter i Huskvarna (til norsk ved Monica Aasprong), får vi elleve noveller som spenner fra realistiske til eventyrlige, alle i Stridsbergs poetiske, skinnende språk. Hovedpersonene er oftest unge jenter eller kvinner, og novellene preges av Stridsbergs varme og blikk for dem som befinner seg i utkanten av samfunnet.

Sara Stridsberg er en av våre fremste nordiske samtidsforfattere. Hun står bak kritikerroste romaner, noveller og skuespill som Drømmefakultetet, Medealand og Kjærlighetens antarktis, og har blant annet fått Nordisk Råds litteraturpris, Doblougprisen og Aftonbladets litteraturpris.

Kjersti Annesdatter Skomsvold har lenge fulgt Stridsbergs forfatterskap. Nå møtes de to til samtale om dem som faller utenfor, om barndom, tap, makt og vold.

Du kan også se Sara Stridsberg torsdag 11.11 på MUNCH i samtale med Maria Kjos Fonn om Tracey Emin og kunstens betydning for skrivingen hennes. Arrangementet er et samarbeid mellom Litteraturhuset og Munch. Les mer her