Blekksprut. En kjærlighetshistorieFoto: Humanist forlag

Blekksprut. En kjærlighetshistorie

bookmark

Boklansering med Henning Røed

onsdag 22. september 2021, kl. 19:00 til kl. 21:00

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Humanist forlag

Inngang: Påmelding: forlag@human.no

Lær om en av verdens mest spennende dyrearter! Forfatter Henning Røed møter Hilde Østby til samtale om den gåtefulle blekkspruten.

NB! Av smittevernhensyn er det påmelding til dette arrangementet. Se informasjon nedenfor

«Et blåskjell med øyne, en snegle med armer? Blekkspruter er rare, sannsynligvis mye rarere enn du tror. De tilhører rekken bløtdyr, og blant deres nærmeste slektninger finner vi østers og brunsnegler. I skarp kontrast til disse mer beskjedne skapningene er blekkspruten noe av det mest mystiske naturen har kommet opp med.

Jeg snorklet en gang på Fiji. Da jeg lå der og fløt under vannskorpen, med myriader av fisk under meg, fikk jeg meg en overraskelse. Jeg så fisk i alle former og farger, og den litt uanselige tangklasen på bunnen var ikke det som opptok meg mest. Men det var før den bestemte seg for ikke å se ut som en plante lenger. Tangklasen endret form, den endret farge, begynte å bevege på seg – og var en blekksprut! Blekkspruten gled av gårde, og jeg bestemte meg for å følge etter.»

I “Blekksprut. En kjærlighetshistorie” får vi være med marinbiolog Henning Røed på hans jakt etter å forstå noen av verdens mest intelligente og gåtefulle dyr.

Henning Røed er marinbiolog og har jobbet i over 30 år med hav, fisk, fiskeoppdrett, klima og miljø. Han har blant annet arbeidet hos Fiskerisjefen i Rogaland, i Miljøverndepartementet, i Statens forurensningstilsyn (SFT), WWF – Verdens naturfond og i Klima- og forurensningsdirektoratet. Han har tidligere skrevet Fiskehistorier. Hvem skal eie havet?, Et hav av muligheter. Hva skal vi leve av etter oljen? og fire sakprosabøker om dyrelivet i havet for barn i serien Havets mysterier, samt to leseløver om dyr for de aller minste.

Meld deg på ved å sende en e-post til forlag@human.no hvor du oppgir fullt navn og telefonnummer. Du vil få tilbakemelding fra oss i løpet av kort tid.