Forfattermøte med Kari Saanum 3
Mellom-Amerika og Karibia

Blomstring i bakgården

bookmark

Mellom-Amerika og Karibia på Litteraturhuset

13. september 2018 - 16. september 2018

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Jamaicanske Marlon James er i høst aktuell på norsk med den bookerprisvinnende romanen En kort historie om sju drap, der drapsforsøket på Bob Marley danner utgangspunkt for en undersøkelse av det moderne, motsetningsfylte Jamaica. Eduardo Halfon (Guatemala) regnes som en av de viktigste stemmene i en ny bølge litteratur fra Sentral-Amerika og Karibia, og i tillegg til at vi skal høre ham i samtale vil han også foredra om en av latin-amerikansk litteraturs storheter, Julio Cortázar.

Rita Indiana (Den dominikanske republikk) skriver dystopisk og framtidsrettet om et Karibia preget av politiske omveltninger og klimaproblemer. Hun skulle egentlig vært gjest hos Litteraturhuset disse dagene, men har dessverre blitt forhindret. Istedenfor blir det derfor en nærlesning av hennes forfatterskap.

Mellom-Amerika og Karibia opplever en kulturell og litterær blomstringstid, og derfor setter Litteraturhuset i fire dager fokus på regionen som ofte omtales som USAs bakgård eller som en bindestrek mellom Nord- og Sør-Amerika. Litterære samtaler, forfattermøter, eget barneprogram og foredrag om bl.a. Mellom-Amerikas moderne historie og den dansk-norske kolonitida. For ikke å glemme Åpen mikrofon, karibisk edition.