Å lese Rita IndianaFoto: Bokvennen / Rita Indiana
Mellom-Amerika og Karibia

Å lese Rita Indiana

bookmark

Med Signe Prøis, Janneken Øverland og Askild Matre Aasarød

lørdag 15. september 2018, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Oppdatert tirsdag 18. desember 2018, kl. 12:48

12:48

I podkasten refereres det til videoen El Juidero av Rita Indiana y los Misterios. Både som musiker og forfatter er Rita Indiana (Den dominikanske republikk) smart, vittig og dypt politisk. Tekstene hennes behandler så ulike problemstillinger som klimaendringer, kjønnsskifter og rasisme med en sjelden litterær stilsikkerhet og originalitet. Her kan du høre Prøis og Øverland i samtale med Morgenbladets Askild Matre Aasarød, som intervjuet Indiana for Morgenbladet tidligere i år. Samtalen fant sted på Litteraturhuset 15. september 2018.

Både som musiker og forfatter er Rita Indiana (den dominikanske republikk) smart, vittig og dypt politisk. Tekstene hennes behandler så ulike problemstillinger som klimaendringer, kjønnsskifter og rasisme med en sjelden litterær stilsikkerhet og originalitet, og i 2017 mottok hun den høythengende Grand Prix Littéraire of the Association of Caribbean Writers.

Indiana skulle egentlig besøkt Litteraturhuset disse dagene, men ble forhindret fra å komme. Likevel: dette er et forfatterskap så særegent at det bare må løftes fram.

Oversetter Signe Prøis står bak begge Indianas titler på norsk: Tjenestepiken til Omicunlé og Papi. Janneken Øverland er litteraturhistoriker og tidligere forlegger, og ga som Gyldendal-redaktør ut bøker av noen av de største navnene fra Latin-Amerika. Hun vil plassere Indiana i en latin-amerikansk litterær kontekst. Morgenbladets Askild Matre Aasarød intervjuet Indiana for Morgenbladet tidligere i år. Nå møter han Prøis og Øverland til samtale.