Danmark-Norges kolonihistorie i Vestindia
Mellom-Amerika og Karibia

Danmark-Norges kolonihistorie i Vestindia

bookmark

Foredrag av Lill-Ann Körber

søndag 16. september 2018, kl. 14:00 til kl. 15:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Oppdatert tirsdag 18. desember 2018, kl. 12:23

12:23

I dette foredraget, som ble holdt på Litteraturhuset 16. september 2018, tar Lill-Ann Körber for seg Danmark-Norges kolonihistorie i Vestinida – sett gjennom litteraturen og forfattere som Holberg, Thorkild Hansen, Kjartan Fløgstad, Fartein Horgar m.fl. For lyttere som er nysgjerrige på hvordan åpningen av Thorkild Hansens klassiker Slavernes kyst lyder i norsk oversettelse, fins den i Nasjonalbibliotekets arkiv, her: www.nb.no/items/bc88f2c5234242…xt=thorkild%20hansen

Visste du at Ludvig Holberg investerte formuen sin i slavehandel? Eller at den norske sjøhelten Tordenskiold tok sin første tur på et skip som fraktet slaver fra Afrika til Karibia?

Historien til Dansk Vestindia – de tre karibiske øyene St. Croix, St. Thomas og St. John – og de til sammen 100 000 menneskene som ble fraktet dit som slaver fra afrikanske kolonier av dansker og nordmenn, er en lite kjent del av vår historie. Hvilke spor finnes i dag på de to sidene av Atlanterhavet?

Lill-Ann Körber er professor i nordisk litteratur, medier og kultur ved Aarhus Universitet og har jobbet med nordisk kolonihistorie. Nå tar hun for seg Danmark-Norges kolonihistorie i Vestinida – sett gjennom litteraturen og forfattere som Holberg, Thorkild Hansen, Kjartan Fløgstad, Fartein Horgar m.fl.