Tett på Cortázar 16Foto: Sara Facio
Mellom-Amerika og Karibia

Tett på Cortázar

bookmark

Eduardo Halfon om Julio Cortázar

søndag 16. september 2018, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Oppdatert tirsdag 18. desember 2018, kl. 12:26

12:26

Hør Eduardo Halfon i samtale med forfatter og forlagsredaktør Mattis Øybø. Samtalen fant sted på Litteraturhuset 14.9.2018.

Julio Cortázar er et sentralt navn i den såkalte latinamerikanske boomen. Argentineren har primært blitt kjent for sine noveller, men så er det også dette formeksperimentet av en roman, Rayuela (Paradis på norsk), som har blitt stående som en påle i litteraturhistorien.

Romanen ble publisert i 1963, men setter fortsatt tydelige spor bl.a. i den guatemalanske forfatteren Eduard Halfons tekster. Hans roman Den polske bokseren er satt sammen av ulike komponenter som har blitt skiftet ut i de forskjellige oversettelsene som foreligger. Den norske versjonen av romanen er dermed avvikende fra den franske, tyske og engelske. I overenstemmelse med Cortázars formgrep, hevder Halfon.

Velkommen til nok et arrangement i Litteraturhusets serie «Litterære ledestjerner», der internasjonale forfattere snakker om et forfatterskap de setter særlig høyt. Denne gangen Halfon om Cortázar.

Fredag 14.9 kan du høre Halfon i samtale med Mattis Øybø om sitt eget forfatterskap, og lørdag 15.9 snakker Halfon med Marlon James og Ane Farsethås om språk, identitet, historie og litteratur fra Mellom-Amerika og Karibia.