Fem forfattere og Beatur

Fem forfattere og Beatur

bookmark

Korte lesninger og beats

lørdag 7. september 2019, kl. 21:15 til kl. 22:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Leser søker bok

Inngang: Gratis

Fem forfattere med sterke stemmer fremfører egne tekster på Litteraturhusets største scene til beats fra Beatur.

Helene Guåker har siden debuten i 2010 gitt ut tre romaner for voksne i tillegg til flere bøker for ungdom. I fjor utkom diktsamlingen Farvel alle hemmeligheter. Guåker utforsker her hva det vil si å være feminist i dag med en direkte penn og et sanselig og bildeskapende språk.

I debutboken Eg snakkar om det heile tida setter Camara Lundestad Joof ord på hverdagsrasismen som folk ikke tror finnes. Med et enkelt, personlig og poetisk språk skildrer hun en sammensatt tematikk på glitrende vis.

Torgeir Rebolledo Pedersen har et rikt forfatterskap bestående av kritikerroste diktsamlinger, litterære kabareter og korverk og dramatikk for scene og radio. Og så er han norgesmester i slam-poesi! I fjor utkom hans siste diktsamling Sauesankertanker, en samling klangrike dikt om både sau, ku og ulv, flaggspett, pilfink, dødsbevissthet, forgjengelighet og begjær.

Aina Villanger debuterte i 2012 med Langsang, en subjektiv skapelsesberetning i diktform. I 2017 kom prosaverket Baugeids bok, som ble nominert til Ungdommens kritikerpris. I år er hun aktuell med Nattnød, et langdikt om hva som skjer med jeg-følelsen når et spedbarn ankommer verden.

Fredrik Høyer er poet, forfatter og scenekunstner. Han er fascinert av rap, hiphop og jazzlyrikk og blander ofte punchlines og oppfinnsomme rim med humor og lekenhet. Med muntlige gatedikt mikser han performance og litteratur.

Beatur er fra Island og har bodd i Norge siden 2013. Han er musiker, underholder, Master of Ceremonies, sanger, DJ og beatboxer.