Book releasefoto: Yaniv Cohen

Boklansering

bookmark

«Stranger Within» av og med Mia Habib og Jassem Hindi

søndag 13. mars 2022, kl. 14:00 til kl. 16:00

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Mia Habib Productions

Inngang: Gratis

Boken Stranger Within er et resultat av et mangeårig kunstprosjekt av Mia Habib og Jassem Hindi og deres reise i Nord Norge. Boken omhandler hjemmene de besøkte, de dyrebare og rare historiene de ble fortalt underveis, dikt og mystiske bilder

Boken “Stranger Within” er et resultat av et mangeårig kunstprosjekt fra duoen Mia Habib og Jassem Hindi og deres reise i Nord Norge.

Habib og Hindi har i løpet av to år opptrådt i folks hus i bytte mot et måltid eller en kaffe. De har utforsket den nordnorske gjestfriheten og blitt tatt imot av lærere, prester, hundeførere, sekretærer, en tidligere politimann og en fremtidig Sametingspresident. I disse møtene gikk de fra å være fremmede som brakte kunsten inn i hjemmet til folk, til å være gjester i noen andres hjem.

Arbeidet er utviklet i en ånd av å være vertskap for fremmede med fremmedhet, hvor kunsten sitter fast inne i virkeligheten.

Boken Stranger Within omhandler arbeidet til Habib og Hindi, hjemmene de besøkte, de dyrebare og rare historiene de ble fortalt underveis, dikt og mystisk bilder. Det er bruddstykker av en samling av historier om Norge, formet som et hjemsøkt land.

Boken  inneholder tekster av Aase Berg, Siri Broch Johansen, Henri Michaux, Slincraze, Liv Helene Willumsen samt bilder av Ingun Mæhlum, skandaler i Alta, krigsminner, Frode Berg, og mange flere.

Dansekunstner og koreograf Mia Habib og danse- og lydkunstner Jassem Hindi har samarbeidet om multidisiplinære arbeider siden 2017 under navnet We Insist, med Rani Nair. Arbeidene deres er blitt vist i de nordiske landene, Syria, Marokko og Mexico, med flere.

 

Forlag: Orkana

Redaktører: Mia Habib og Jassem Hindi

Produsert av: Siri Leonardsen og Grethe Henden for Mia Habib Productions

Grafisk design: Kristoffer Busch

Trykk: TS Trykk, Oslo

Støttet av: Kulturrådet og Black Box teater

 

Les mer om boken: