55 Shades of Green - boklansering 1Fotograf Torger Karlsen

Boklansering: 55 Shades of Green

bookmark

Ove Jakobsens nye bok 55 Shades of Green lanseres

tirsdag 5. september 2023, kl. 18:00 til kl. 20:00

Sal: Nedjma (3. et)

Arrangør: New Deal Publishing

Inngang: Gratis - ingen påmelding

Ove Jakobsens nye bok 55 Shades of Green lanseres. Bokas kjerne er artikler der 55 sentrale forfattere/tenkere/forskere viser hvorfor en ny økonomisk praksis både er nødvendig og mulig. Artiklene er publisert i Pengevirke i perioden 2008-2023, og boka utgis i samarbeid med Cultura Bank. Ove Jakobsen skriver innledningsvis hvordan økologisk økonomi fanger opp et fruktbart mangfold både med hensyn til teori og praksis.

Arrangør: New Deal Publishing

Ingen påmelding. Gratis.

55 Shades of Green presenterer en bred forståelse av økologisk økonomi. De 55 artiklene er «gode hjelpere» for alle som ønsker et lett tilgjengelig, men samtidig faglig solid grunnlag for å kunne transformere egen hverdag, virksomhet eller samfunnet i en mer holdbar retning. Boken vil være spesielt nyttig for alle som arbeider med grunnleggende eller radikal endring –  enten det er mindre lokale prosjekter eller brede og utfordringsbaserte satsinger nasjonalt og internasjonalt.

Ove Jakobsen er professor i økologisk økonomi ved Nord Universitet, og leder Senter for økologisk økonomi og etikk. Han har gjennom flere tiår vært sentral i formidling og utvikling av økologisk økonomi gjennom en rekke bøker, et stort antall artikler, undervisning og foredrag i inn- og utland.

Program:

  • Velkommen v/Lars Wang, New Deal Publishing
  • Økologisk økonomi – et mangfoldig og robust kunnskapsgrunnlag for sterk bærekraft v/Ove Jacobsen
  • Hvordan kan 55 Shades of Green være en veiviser for nødvendig økologisk omstilling? Panelsamtale ledet av forfatter Andrew Kroglund som har bred erfaringer fra miljø- og bærekraftsfeltet og nå er generalsekretær i Besteforeldrenes klimaaksjon. I samtalen deltar også professor emeritus samfunnsmedisin/trygdemedisin Gunnar Tellnes ved Institutt for helse og samfunn ved UiO, seniorforsker og programkoordinatorHege Westskog ved Forskningssenteret Include, UiO, daglig leder i Cultura Bank Jannike Østervold og Lars Wang.
  • Spørsmål og refleksjoner fra deltakerne.

Boka vil legges ut for salg hos Norli Litteraturhuset ifm. lanseringen.